ΠΑΣΟΚ: Ανήθικη, παράλογη και προμελετημένη η κίνηση Παπανδρέου

«Ανήθικη και παράλογη πράξη» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, με επίσημη ανακοίνωσή του, την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει νέο κόμμα, κατηγορώντας μάλιστα τον πρώην πρωθυπουργό πως «συμπεριφέρεται ως κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του» και που τον ανέδειξε στην πρωθυπουργία.

«Δεν θα το καταφέρει» – προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη – παραπέμποντας στην φράση του ο Ανδρέα Παπανδρέου, πως «το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται».

Καταλογίζει δε την όλη κίνηση του κ. Παπανδρέου σε αμιγώς «προσωπικά κίνητρα», προσθέτοντας δηκτικά πως δεν υπάρχει ούτε πολιτικός λόγος, «ούτε ιστορική και ηθική βάση» πίσω από την απόπειρα «διάσπασης» της παράταξης, καθώς δεν υπάρχει πραγματική διαφοροποίησή του από τη γραμμή του κόμματος.

Προσθέτει πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε λάβει την απόφασή του προ πολλού και «δεν χρειαζόταν ούτε καν προσχήματα».

«Όποιοι τιμούν και σέβονται το όνομα Παπανδρέου ξέρουν να κάνουν τη διάκριση ανάμεσα στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου», συμπληρώνει η Χαρ. Τρικούπη.

Η «έξοδος» Παπανδρέου προκάλεσε πάντως τις πρώτες αποφάσεις στελεχών, με τον πρώην γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη  να ανακοινώνει την παραίτησή του, ενώ στην «πόρτα» της εξόδου βρίσκονται οι γνωστοί «αντάρτες» της «παπανδρεϊκής» πτέρυγας Συμεών Κεδίκογλου, Θάνος Μωραΐτης και Φίλιππος Σαχινίδης.
 
Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή ένα πιθανό κόμμα Παπανδρέου, σχολιάζοντας πως για την Κουμουνδούρου «Παπανδρέου και Βενιζέλος τοποθετούνται στην ίδια πλευρά».
Πηγή: skai.gr