Τόλιος: Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ τα περί διακοπής πληρωμών τόκων και χρεολυσίων

Το ενδεχόμενο διακοπής της καταβολής τόκων και τοκοχρεολυσίων για το δημόσιο χρέος δεν αποτελεί προσωπική θέση αλλά επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Τόλιος, στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, στον απόηχο της πολύκροτης τοποθέτησής του περί ενδεχόμενης διακοπής εξυπηρέτησης του χρέους.

«Δεν τα λέω εγώ. Είναι η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όχι τα προηγούμενα έτη, αλλά στην πρόσφατη διακήρυξή μας για τις ευρωεκλογές [του Μαΐου]», είπε χαρακτηριστικά ο συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σημείωσε δε ότι, λίγο έμμεσα, στοχοποιείται ως πρόσωπο, εν μέσω δηλώσεων στελεχών της Κουμουνδούρου πως δεν αποτελεί κύριο πρόσωπο στο κόμμα.

«Καμιά φορά συμβαίνει να ξεχνάμε την επίσημη θέση του κόμματος και να λεμε την άποψη μας», σχολίασε, εξηγώντας πως μονο κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να ερμηνευτεί η στοχοποίηση.

Σημειώνεται ότι η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές αναφερει μεταξύ άλλων ότι:

«... Η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα αφού πρώτα εξασφαλιστεί για μια ικανή περίοδο, η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων.

»Για την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν όλα τα μέσα, όπως η διακοπή πληρωμών, η καταγγελία για πρόκληση ζημιάς στη χώρα μας με στόχο την διάσωση του Ευρώ και των ιδιωτικών τραπεζών, η προσφυγή για την ακύρωση των συλλογικών δικαιωμάτων κατά παράβαση του κοινοτικού κεκτημένου αλλά και για τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης».
Πηγή: skai.gr