Γεωργιάδης: Συμφωνία με τρόικα ή θα βρεθούμε στο έλεος των αγορών – αιχμές για Βενιζέλο

Τον κώδωνα του κινδύνου για την σύντομη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές έκρουσε μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα βρεθεί τον Ιανουάριο στο έλεος των αγορών.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης άφησε αιχμές κατά του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «ο κ. Βενιζέλος είχε ο ίδιος την εμπειρία ως υπουργός Οικονομικών, το Σεπτέμβριο του ’11, όταν έφυγε η τρόικα από την Ελλάδα... Για να γυρίσουν πέρασαν 6 – 7 μήνες η χώρα πέρασε από την κόψη του ξυραφιού. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να τα ξαναζήσει κανένας.»

«Έχουμε λίγες ημέρες να ολοκληρώσουμε σειρά δύσκολων μεταρρυθμίσεων η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει. Αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν μπορεί η Ελλάδα να μπει στην προληπτική γραμμή στήριξης. Αν δεν μπει στην 1η Ιανουαρίου η Ελλάδα θα βρεθεί στο έλεος των αγορών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι μείζον θέμα να κλείσει η αξιολόγηση για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι προαπαιτούμενο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ευθύνη της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση.... Είναι σε αναστολή το μεταρρυθμιστικό πρόσημο μην κοροϊδευόμαστε, ο κόσμος το χει τούμπανο και ‘μεις κρυφό καμάρι» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τόνισε πάντως, ότι «ο πρωθυπουργός που είναι πραγματικός μεταρρυθμιστής, αν υπάρχει υπουργός που ολιγωρεί δεν θα διαφύγει της προσοχής του...

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι πράγματι δημιουργεί ανησυχία η καθυστέρηση στην επιστροφή της τριμερούς. «Χρέος της κυβέρνησης να πείσει την τρόικα. Η τρόικα ζητεί να κάνουμε αυτά που έχουμε δεσμευτεί κατά το παρελθόν, έχει υπάρξει καθυστέρηση στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων. Αν τηρήσουμε το δικό μας σκέλος της συμφωνίας, θα υλοποιήσουν το δικό τους. Εφόσον δεν το υλοποιούμε, δεν θα υλοποιήσουν αυτοί το δικό τους....» σημείωσε με νόημα.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ