Πρόταση Σαμαρά για άμεση επανέναρξη ενημερωτικών μεταδόσεων από ΕΡΤ

Πρόταση για την άμεση επανέναρξη της «μετάδοσης ενημερωτικού προγράμματος» από τη δημόσια τηλεόραση, με την πρωτύτερη πρόσληψη ενός «μικρού αριθμού εργαζόμενων», πραγματοποίησε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καλώντας παράλληλα εμμέσως πλην σαφώς το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ να αναλάβουν «στάση ευθύνης» προκειμένου να «προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας».

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εξέδωσε το γραφείο το πρωθυπουργού, προτείνεται ο άμεσος ορισμός μίας προσωρινής επιτροπής «ευρείας διακομματικής αποδοχής», η οποία θα έχει ως έργο «την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης».

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν απορρίψει την πρόταση του πρωθυπουργού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο ομιλίας που εκφώνησε την Παρασκευή στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Σαμαράς στάθηκε στο ενδεχόμενο μίας «μεταβατικής φάσης» μεταξύ της παλαιάς ΕΡΤ και του οργανισμού που θα την αντικαταστήσει, «ώστε να υπάρξουν ενδιάμεσες μεταδόσεις».

Στρέφοντας δε εμμέσως πλην σαφώς το βλέμμα του στους κυβερνητικούς εταίρους, ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως αναμένει «αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας».

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά έχουν δηλώσει την πλήρη αντίθεσή τους στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που οδηγεί στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι συμπολιτευόμενοι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συναντηθούν το απόγευμα της Δευτέρας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ