Α. Παπαρήγα: Ο εργαζόμενος λαός θα πληρώσει την κρίση

Συνάντηση με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είχε ο υπουργός των Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με κύριο θέμα την οικονομία.

Η κα. Παπαρήγα ανακοίνωσε πως η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματός της, για να ενημερωθεί αναφορικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης και τις αποκρατικοποιήσεις.

Μετά τη συνάντηση η κα. παπαρήγα τόνσιε ότι «επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας ότι ο εργαζόμενος λαός θα πληρώσει την κρίση. Κατά την άποψή μας, υπάρχει και ελεγχόμενη χρεοκοπία και μερική υποτίμηση και μερική απαξίωση, η οποία δεν θα λειτουργήσει και θα έχουμε και νέο κύμα υποτίμησης τα επόμενα χρόνια».

Η γγ του ΚΚΕ ανέφερε ότι διατύπωσε «τη ριζική αντίθεσή μας και για τις αποκρατικοποιήσεις, ιδίως για επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, όπως, επίσης και για την πώληση γης, που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των καπιταλιστών. Έχει αξία να είμαστε ενημερωμένοι για να μπορούμε να στηρίξουμε τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει χειρότερες καταστάσεις».

Η κα. Παπαρήγα εξέφρασε ακόμη την αντίθεση του ΚΚΕ στην ανάγκη συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου όπως πρεσβεύουν άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως επίσης και σε κάθε μορφή δημοψηφίσματος, καθώς όπως είπε, η κυβέρνηση το προωθεί για να παγιδεύσει το λαό.

Αντί για δημοψήφισμα, ζητάμε εκλογές, δήλωσε η κα Παπαρήγα.

Ο κ. Βενιζέλος στη συνέχεια είχε συνάντησημε το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.
Πηγή: skai.gr