Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ από την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που συνεδρίαζε με θέμα τον διορισμό του Ιωάννη Αντωνίου, στη θέση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, δήλωσε αμέσως μετά ότι η τοποθέτηση του κ. Αντωνίου, είναι «στενά κομματική και σηματοδοτεί μαύρες μέρες για τα σχολεία, τα παιδιά, τις οικογένειές τους και το δικαίωμα της νεολαίας σε ουσιαστική μόρφωση».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αντωνίου σε πρόσφατη εκδήλωση, χρησιμοποίησε προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής του για την Παιδεία με δηλώσεις του όπως «πρέπει να γκρεμίσουμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Φίλης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον κ. Αντωνίου να ανακαλέσει τις δηλώσεις αυτές κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε και γι' αυτό αποχώρησαν.

Νωρίτερα είχε δημιουργηθεί ένταση, με τον κ. Φίλη να κατηγορεί τον βουλευτή της ΝΔ κ. Ανδριανό ως πρόεδρο της Επιτροπής, ότι ρίχνει δίχτυ προστασίας σε έναν άνθρωπο που τον απορρίπτει η εκπαιδευτική κοινότητα, επικαλούμενος ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι είναι λυπηρό που ο ΣΥΡΙΖΑ «φοβάται το διάλογο», πως επικαλείται α λα καρτ τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών και χαρακτήρισε υπερκομματική την επιλογή του κ. Αντωνίου. «Ας λειτουργήσουμε όλοι πάνω από κόμματα», είπε η υπουργός.

Πηγή: skai.gr