Αποσύρονται οι διατάξεις συνταξιοδότησης που αφορούν περιπτώσεις αναπηρίας βουλευτών

Αποσύρονται, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Πέτρου Δούκα, οι σχετικές με τους βουλευτές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο με θέμα «Τροποποίηση και συμπλήρωση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή και οι οποίες αφορούν περιπτώσεις αναπηρίας.
Ο υφυπουργός σε ανακοίνωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «με περισσή υποκρισία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει την ευαισθησία της Βουλής να επιλύσει θέματα σε σχέση με αντιπροσώπους του ελληνικού λαού που έχουν αναπηρία. Για μικροκομματικούς λόγους το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αποκομίσει οφέλη από εκεί που δεν θα έπρεπε».
Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπεται η συνταξιοδότηση βουλευτών που έχουν συμπληρώσει δύο έτη συνεχούς ή διακεκομμένης βουλευτικής θητείας και είναι παντελώς τυφλοί, παραπληγικοί ή τετραπληγικοί, καθώς και όσοι πάσχουν από υπερφωσφατασαιμία ή από Βήτα ομόζυγο μεσογειακή ή δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και υποβάλλονται σε μετάγγιση ή από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναική κάθαρση ή έχουν υποστεί μεταμόσχευση νεφρού, καρδιάς, πνευμόνων, ήπατος ή παγκρέατος ή μυελού των οστών, εφόσον έχουν ποσοστό ανικανότητας τουλάχιστον 67%. Η καταβολή της σύνταξης προβλεπόταν να γίνει με την συμπληρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους.
"Οι Ελληνες πολίτες είναι σε θέση να κρίνουν ποιοι έχουν κοινωνική ευαισθησία και ποιοι εθελοτυφλούν από κομματική μικρότητα και μόνο», τονίζει στην σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Δούκας.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr