Απώλεσε το προσωπείο της

Απώλεσε το προσωπείο της
Παρόλο που η Τουρκία θέλει να δείχνει καθαρό πρόσωπο απέναντι στην Ευρώπη, αφαίρεσε το προσωπείο της, δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σχολιάζοντας την άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης να του επιτρέψει την είσοδο στη χώρα. Αυτό θα πρέπει να το δουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη, τόνισε με νόημα.

Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι αρχικά θέλησε να τηρήσει χαμηλούς τόνους και μην προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, αλλά και στο Βατικανό.

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου συνέδεσε την αντίδραση της Άγκυρας με την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αίγυπτο και τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της χώρας για το Κυπριακό και τις έρευνες για κοιτάσματα.

Τέλος, εξέφρασε το σεβασμό του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και εκτίμησε ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον κ. Βαρθολομαίο εκτός τουρκικού εδάφους.

Σχολιάζοντας το θέμα της άρνησης της Άγκυρας να επιτρέψει την επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Κύπρου στο Φανάρι, η υπουργός εξωτερικών της χώρας Ερατώ Μαρκουλλή δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι στον κατάλληλο χρόνο θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση της Τουρκίας και την απαγόρευση εισόδου στον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.
Πηγή: Νίκος Παπαχρήστου