Αποκλείεται ο ανασχηματισμός

Αποκλείεται ο ανασχηματισμός
Απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, ενώ παρείχε πλήρη κάλυψη στα στελέχη του κόμματος που κατηγορούνται για συμπεριφορές που πλήττουν τη ΝΔ.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι δεν υπάρχουν παράνομες ή αθέμιτες επιχειρηματικές δραστηριότητες στελεχών του κόμματος και πρόσθεσε ότι οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα έκφρασης της γνώμης τους.

Επισήμανε ωστόσο, ότι υπάρχει συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα και ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Αναφορικά με την οικονομία, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι εξασφαλίστηκε δημοσιονομική ισορροπία και καταγράφηκαν σημαντικές επιτυχίες στο δημοσιονομικό έλλειμμα, τη μείωση της ανεργίας και την ανάπτυξη, ενώ δεσμεύτηκε ότι μετά την ψήφιση την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου δεν θα ληφθούν άλλα φορολογικά μέτρα.

Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και σε ότι αφορά τα τεκμήρια δήλωσε ότι οι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα ληφθούν μετά από ευρύ διάλογο.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στις αιτιάσεις για την επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του υπουργού Επικράτειας, Μάρας Ζαχαρέα, τις οποίες χαρακτήρισε μεσαιωνικές απόψεις που δεν αρμόζουν σε ένα κόμμα που θέλει να λέγεται αριστερό.

Ωστόσο, για την κριτική που ασκεί ο Πέτρος Τατούλης συγκεκριμένα, δήλωσε ότι αν και οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα έκφρασης της γνώμης τους, δεσμεύονται από συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα και ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Σχολιάζοντας την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ για νόθευση της ψηφοφορίας στη Βουλή, την χαρακτήρισε γκάφα και φτηνό τέχνασμα, ενώ παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογικών συνεργασιών.

Για την υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καλοπροαίρετη στάση από τα Σκόπια που να οδηγεί σε επίλυση του θέματος.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι τα λατομεία Μαρκόπουλου συνεχίζουν να λειτουργούν παρά τις δικαστικές αποφάσεις, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο νόμος εφαρμόζεται, αλλά εκκρεμούν διαδικασίες προσφυγών που πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Ζαχόπουλου, ο αρχηγός της ΝΔ δήλωσε ότι όπως αποδείχτηκε της δόθηκαν τερατώδεις διαστάσεις, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν υπήρξε οικονομικό ή πολιτικό σκάνδαλο.

Για την υπόθεση της Siemens δήλωσε ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Αντιδράσεις: Ο πρωθυπουργός καλύπτοντας απολύτως τους υπουργούς του που κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας, αποφάσισε ότι θα βουλιάξουν όλοι μαζί, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png

Η χώρα δεν μπορεί να βουλιάξει, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Το τελευταίο που έχουν ανάγκη οι πολίτες, το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος, είναι οι παραπολιτικές κορώνες, στις οποίες συστηματικά επιδίδονται όσοι αδυνατούν να επεξεργαστούν και να καταθέσουν ρεαλιστικές προτάσεις για το σήμερα και το αύριο, ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου.

Ο Μάκης Μαϊλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, δήλωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι μονόδρομος για το κεφάλαιο.

Η εργατική τάξη, ο λαός, έχουν μπροστά το δικό τους: Ανυπακοή, σκληρή πάλη για την απόκρουση της επίθεσης, για την ανατροπή σε μία πορεία του ευρωμονόδρομου, πρόσθεσε.

Η προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον πρωθυπουργό και η συγκάλυψη των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησής του θα πάρουν την απάντηση που αξίζουν, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του, το ΛΑΟΣ ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει και να ελπίζει τίποτα από τον πρωθυπουργό που είδε στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: skai.gr