Από το «κάστρο των Παπανδρέου» την Αχαΐα, ξεκινά την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Από τον νομό Αχαΐας ξεκινά η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα με σκοπό την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.Αξίζει να σημειωθεί ότι το Καλέντζι του Νομού Αχαΐας είναι γνωστό πανελληνίως ως ο γενέθλιος τόπος της πολιτικής δυναστείας των Παπανδρέου, που έχει δώσει 3 πρωθυπουργούς στη χώρα τον Γιώργο τον γιο του Ανδρέα και τον γιο του Γιώργο Παπανδρέου.  

Ο πρώην πρωθυπουργός, θα βρεθεί σε περιοχές του νομού σήμερα και αύριο, «στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κόμματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί σήμερα την Ακράτα, το Αίγιο, τον Σκιαδά Τριταίας και τελευταία την πόλη της Πάτρας.Την Τρίτη, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα, ενώ θα συναντηθεί στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, με το προεδρείο του Συλλόγου και την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου. Βασικό θέμα συζήτησης στην συνάντηση είναι η ακύρωση της ίδρυσης Νομικής Σχολής στη Πάτρα από την κυβέρνηση, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί την Κάτω Αχαΐα, ενώ στις 7:30 το βράδυ θα συμμετέχει σε εκδήλωση για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η οποία θα γίνει στην Πλατεία Τριών Συμμάχων.

Τσίπρας: Καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους

Κάλεσμα προς «όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας» απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας «να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και να φτιάξουν το κόμμα που χρειάζεται η κοινωνική πλειοψηφία» με αφορμή την επίσκεψη του, σήμερα και αύριο, στην Αχαΐα.

Με άρθρο του που δημοσιεύεται στο τοπικό σάιτ thebest.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Σήμερα από την Αχαΐα, ένα τόπο που έχει προσφέρει πολλά στους δημοκρατικούς αγώνες, απευθύνω μεγάλο δημοκρατικό κάλεσμα στη νέα γενιά, τους νέους που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο ΣΥΡΙΖΑ, όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας που στις εκλογές του Ιουλίου, παρά το λυσσαλέο πόλεμο από τις κυρίαρχες ελίτ και τα ΜΜΕ που ελέγχουν, επιβεβαίωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κύριο πυλώνα της προοδευτικής παράταξης».

Ο Αλ. Τσίπρας απευθύνεται «σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες με τις διαφορετικές καταγωγές και παραδόσεις» καλώντας τους «να φτιάξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της νέας εποχής. Τους καλώ να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και να φτιάξουν το κόμμα που χρειάζεται η κοινωνική πλειοψηφία, η νέα γενιά και η χώρα».

«Σήμερα από την Αχαΐα απευθύνομαι σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και τους καλώ να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να φτιάξουμε ένα κόμμα μαζικό, ανοιχτό, δημοκρατικό, νεανικό και ανήσυχο στη σκέψη και την πράξη. Ένα κόμμα ανοιχτό στις δημιουργικές και αγωνιστικές πρωτοβουλίες της κοινωνίας, στην κριτική, στη δημιουργικότητα, ένα κόμμα δημοκρατικό, πλουραλιστικό, διαδραστικό» σημειώνει στο άρθρο του.

Τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργήθηκε για να εκφράζει τους λίγους και τους "πεφωτισμένους", δεν δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τους ισχυρούς και τις ελίτ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά το άθροισμα των στελεχών του, δεν είναι οι βουλευτές του, δεν είναι οι τοπικοί του παράγοντες» και συμπληρώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρευόμαστε δεν είναι ο Πρόεδρός του», αλλά «τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του. Αυτοί που κάθε μέρα τον προσεγγίζουν. Αυτοί και μόνον αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ».

Καλεί επίσης, τη νεολαία, να γίνει «η πρωτοπορία αυτού του προοδευτικού εγχειρήματος, του μόνου που είναι σε θέση να εγγυηθεί την αλλαγή πορείας της χώρας σε κατεύθυνση δημοκρατική και προοδευτική», επισημαίνοντας ότι το όραμα του σοσιαλισμού, απαιτεί καθημερινή μάχη, ρήξεις και μεταρρυθμίσεις καθημερινά σε κάθε τόπο και σε κάθε πεδίο.

«Σας καλούμε να διαμορφώσουμε το κόμμα που οραματιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμένους, χωρίς αόρατους ανθρώπους» τονίζει καταλήγοντας ο Αλ. Τσίπρας.

Πηγή: skai.gr