Aπέχει το ΠΑΣΟΚ

Απέχει τελικά το ΠΑΣΟΚ από την απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου έχουν κληθεί σε ακρόαση πρώην υπουργοί Πολιτισμού για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Αιτία το γεγονός ότι δεν ικανοποιήθηκε το βασικό του αίτημα, να κληθεί στην Επιτροπή και ο πρωθυπουργός ως πρώην υπουργός Πολιτισμού.

To ΠΑΣΟΚ διερωτάται μάλιστα τι φοβάται ο πρωθυπουργός και δεν προσέρχεται.

Για την Τρίτη είχαν κληθεί να καταθέσουν οι, Ελισάβετ Παπαζώη, Θεόδωρος Πάγκαλος, Βαγγέλης Βενιζέλος και Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Τελικά όμως, θα προσέλθει μόνο η κ. Πετραλιά.

"Δε θα πάμε να συζητήσουμε το σκάνδαλο Ζαχόπουλου με την κ. Παπαζώη. Αυτό που προέχει πάνω απ' όλα είναι η παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού", ανέφερε η Άννα Διαμαντοπούλου νωρίτερα αναρωτώμενη εάν η άρνηση του κ. Καραμανλή να παραστεί στη συνεδρίαση προδίδει αλαζονεία ή φόβο.

Ακόμα, η κ. Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου Ζαχόπουλου είναι όλοι του περιβάλλοντος και προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού από τον οποίο διορίστηκαν.

Από την πλευρά του ο Τηλέμαχος Χυτήρης κατήγγειλε τη μεθόδευση, όπως τη χαρακτήρισε, εκ μέρους της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, τον οποίο θεώρησε υπεύθυνο όλης της ιστορίας που εκτυλίσσεται γύρω από την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Επίσης ανέφερε ότι κανένας δεν έχει εξηγήσει μέχρι σήμερα γιατί ο Ζαχόπουλος είχε τόσες υπερεξουσίες, γιατί παραιτήθηκε και γιατί προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Μία εβδομάδα αργότερα (Τρίτη 12 Φεβρουαρίου) θα κληθούν σε ακρόαση, οι Πέτρος Τατούλης και Γεώργιος Βουλγαράκης.
Πηγή: skai.gr