Κλείσιμο

Απαράδεκτη επίθεση Πολάκη σε Τσιόδρα για επιστημονικές «αρλούμπες»

Της Ναντίν Χαρδαλιά


Ακραία επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για «αρλούμπες» και «επιστημονικές μπούρδες», εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής κατά του επικεφαλής της Επιτροπής για τον κορωνοϊό,  Σωτήρη Τσιόδρα, κατηγορώντας τον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής ότι αλλάζουν τις απόψεις τους υποκύπτοντας σε πολιτικές πιέσεις της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση του σχεδίου της.

Εριστικός και με απαξιωτική ρητορική, ο  πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε εκ νέου στο στόχαστρο τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο, με αφορμή την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον Πρωθυπουργό για το νέο lockdown, καθώς και την επιλογή συνέχισης λειτουργίας μόνο των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών.

«Και η τελευταία αρλούμπα που ακούω. Τι είναι αυτό; Ότι τα παιδιά τα μικρά δεν μεταδίδουν (σ.σ. τον ιό); Τι επιστημονικές μπούρδες  είναι αυτές κ. Σωτήρη μου; Δεν μπορώ να ακούω την ιατρική επιστήμη να μπαίνει στην υπηρεσία της αισχρής πολιτικής», σχολίασε αιχμηρά ο Παύλος Πολάκης.

Ο ίδιος κατήγγειλε τον κ. Τσιόδρα και τα άλλα μέλη της Επιτροπής ότι αναθεώρησαν σε τρεις περιπτώσεις τη θέση τους, υποκύπτοντας σε πολιτικές εντολές.

«Να ρωτήσω τον φίλτατο Σωτήρη. Τον Τσιόδρα εννοώ. Ισχύει ή όχι ότι η επιστημονική επιτροπή άλλαξε με πολιτική εντολή την άποψή της σε τρία θέματα; Στο άνοιγμα των σχολείων, στο άνοιγμα του τουρισμού και στο άνοιγμα των γηπέδων; Η επιτροπή είχε πάρει αρνητική θέση για αυτά τα ζητήματα και την άλλαξε υποκύπτοντας σε πολιτικές πιέσεις. Εγώ δεν λέω ότι έχει πολιτική ευθύνη μια επιτροπή. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη. Όμως οι πραγματικοί επιστήμονες δεν πρέπει να υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις και οδηγίες. Λένε και επιμένουν στις απόψεις τους», υποστήριξε ο κ. Πολάκης.

Άσκησε, δε, οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά για τη διαχείριση της πανδημίας, αποδίδοντας το νέο γενικευμένο lockdown στην «πολιτική και τεχνοκρατική ανεπάρκειά τους». «Το νέο lockdown έχει όνομα και υπογραφή. Όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογραφή κυβέρνησης των Μωυσήδων της ΝΔ», είπε. 

Πηγή: skai.gr