Απάντηση ΥΠΕΞ για γενοκτονία Ποντίων

\"Η Ελλάδα σέβεται την ιστορία και ταυτόχρονα έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον\" τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την γενοκτονία των Ποντίων, το οποίο καταδίκασε τις σχετικές επετειακές εκδηλώσεις.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ παρέπεμψε στη περσινή δήλωσή του και υπογράμμισε ότι \"η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν ξαναγράφεται και δεν παραχαράσσεται\".

Παράλληλα, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ και του προκαθήμενου της Εκκλησίας της ΠΓΔΜ, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στη γειτονική χώρα, ο κ Κουμουτσάκος τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες τα μηνύματα που έρχονται από τα Σκόπια \"δείχνουν ότι τελικά είναι το μόνο κράτος στα Βαλκάνια και την Ευρώπη που εμφανίζεται να υιοθετεί μια ακραία εθνικιστική λογική ως επίσημη πολιτική\".

Πρόσθεσε δε, ότι δεν μπαίνουμε σε σχολιασμό δηλώσεων που γίνονται εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας και ζήτησε να μην παρασυρθεί κανείς από αυτό το κλίμα που βλέπουμε στο τέλος της προεκλογικής τους περιόδου.

Η Ελλάδα, υπογράμμισε, θα τοποθετηθεί όταν θα έχει προκύψει η νέα κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, η οποία θα είναι ο συνομιλητής μας.
Πηγή: skai.gr