Απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στις δηλώσεις Σπίρτζη

«Ατυχέστατα» χαρακτηρίζονται από το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, τα τρία ερωτήματα-καταγγελίες του τομεάρχη Εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη, προς τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη, περί ευθυνών της Διοίκησης της Περιφέρειας για τις τραγικές επιπτώσεις της εμφάνισης κορωνοϊού στην κλινική «Ταξιάρχαι».

Σημειώνεται ότι τα ερωτήματα αφορούσαν στους ελέγχους, εάν και πότε διενεργήθηκαν από την Περιφέρεια για την λειτουργία της κλινικής, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς και στη σχέση εργασίας που έχει ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, κ. Βαθιώτης, με την κλινική "Ταξιάρχαι".

Στην ανακοίνωση - απάντηση της Περιφέρειας, σημειώνεται για το ζήτημα της κλινικής διεξάγεται εισαγγελική διερεύνηση των συνθηκών και «θα ενεργηθούν τα νόμιμα σε βάρος κάθε υπαίτιου», ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος από τη γενική διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, στις ιδιωτικές δομές υγείας και πρόνοιας, μετά από εντολή του περιφερειάρχη με αρθ. πρωτ. 267748/26-04-2020.

Αναφορικά με τη συνεργασία του ιατρού και αντιπεριφερειάρχη Αθανασίου Βαθιώτη, με την κλινική, υπογραμμίζεται ότι ποτέ δεν τον συνέδεε σύμβαση εργασίας και ότι «κατά την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματός του, παρέχει και νομίμως, τις ιατρικές υπηρεσίες του σε ασθενείς, ανεξάρτητα της κλινικής ή του νοσοκομείου στο οποίο αυτοί νοσηλεύονται».

Η ανακοίνωση κλείνει με την διαβεβαίωση ότι «ο περιφερειάρχης Αττικής και όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ασκούν τα καθήκοντά τους με απόλυτη επάρκεια και συμμετέχουν ενεργά στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνει η χώρα λόγω της πανδημίας»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ