Κλείσιμο

Απαγορεύτηκε σε ευρωβουλευτές να επισκεφθούν την περιοχή των Βαρωσίων

Για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες το κατοχικό καθεστώς αρνήθηκε να ικανοποιήσει αίτημα πέντε ευρωβουλευτών να επισκεφθούν την κλειστή περιοχή (Βαρώσια) στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.
Οι ευρωβουλευτές, οι οποίοι είναι μέλη της Ομάδας Επαφής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ολοκλήρωσαν την Παρασκευή, τη διήμερη επίσκεψη τους στην Κύπρο.
Σε δηλώσεις η συντονίστρια της Ομάδας Επαφής, Γαλλίδα ευρωβουλευτής Φρανσουάζ Γκροσετέ ανέφερε ότι τα μέλη της Ομάδας διαπίστωσαν επιδείνωση του κλίματος μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
"Γνωρίζουμε ότι το κλίμα έχει επιδεινωθεί τελευταία στην Κύπρο. Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες είναι σημαντικές και γνωρίζουμε ότι το κλίμα επί του παρόντος δεν επιτρέπει στους δύο ηγέτες να βρεθούν στο τραπέζι, προκειμένου να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής λύσης``, ανέφερε η κυρία Γκροσετέ.
Σημείωσε ότι όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δουλεύουν μαζί ``τα ταμπού και οι παρεξηγήσεις εξαφανίζονται``, για να προσθέσει όμως ότι ``αυτό δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα έχουν παρέλθει``.
``Πρέπει``, είπε η κυρία Γκροσετέ, ``να ξεπεράσουμε αυτό το ψυχολογικό εμπόδιο και πιστεύουμε ότι με συνεχή επικοινωνία θα είναι δυνατόν να κάνουμε πρόοδο``.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr