Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Οι τελευταίες επικοινωνίες Τσίπρα

Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις όπως με την κ. 'Ολγα Γεροβασίλη, συμπληρώνει τα όποια κενά και αναμένεται πλέον το τελικό σχήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το αντικέιμενο της συνάντησης ήταν η μετακίνηση της, στον υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με υφυπουργό την Κατέρίνα Παπακώστα.

Αν και οι πληροφορίες είναι πολλές και συγκεχυμένες αμετακίνητοι στο υπουργικό συμβούλιου θεωρούνται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Κοτζιάς, αλλά και ο κυβενρητικός εταίρος Πάνος Καμμένος. Αμετακίνητοι και οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης. Για το υπουργείο Δικαιοσύνης  ακούγεται ο Μιχάλης Καλογήρου, για το υπουργείουΠολιτισμού και Αθλητισμού, η Μυρσίνη Ζορμπά και το Ναυτιλίας ο Φώτης Κουβέλης, για το  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Γιώργος Δημαράς, για το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ  οΣταύρος Κοντονής, αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός κυβέρνησης σχήματος αναμένεται να μείνει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ενώ σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αντικατασταθεί και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Εκτός φέρεται και ο Βαγγέλης Αποστόλου η Λυδία Κονιόρδου. 

Τη θέση του Πάνου Σκουρλέτη στο Υπουργείο Εσωτερικών μάλλον μετακινείται ο Αλέξης Χαρίτσης.

Στη κυβέρνηση θα ενταχθεί και η λεγόμενη γενιά των 40άρηδων με τα ονόματα που ακούγονται να είναι αυτά της Ράνιας Σβίγγου, Κώστα Ζαχαριάδη, Κώστα Στάικου και Κατερίνας Νοτοπούλου.. Στο νεοσύστατο υπουργείο Επενδύσεων που λέγεται ότι δημιουργηθεί ακούγονται τα ονόματα του  του Δημήτρη Παπαγιαννάκου.

Στην κυβέρνηση και ο Παναγιώτης Ρήγας, που δεν αποκλείεται να αντικαταστήσει  τον Κώστα Γαβρόγλου. 

Πηγή: skai.gr