Αντίστροφη μέτρηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Ρεπορτάζ: Ναντίν Χαρδαλιά

Επιστολή του Προέδρου της Βουλής στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για την κατάλληλη διαδικασία με στόχο τη νομική θωράκιση της.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελοπουλου πέραν των 4 αρχικών αδικημάτων για τη διερεύνηση τέλεσης των οποίων συγκροτήθηκε η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Κατόπιν προτάσεως της πλειοψηφίας της ΝΔ, ο Πρόεδρος της Βουλής με επιστολή του προς το Επιστημονικό Συμβούλιο ζητά να αποφανθεί ως προς την ακριβή διαδικασία που μπορεί να γίνει η διεύρυνση, ώστε να είναι νομικά θωρακισμένη και απρόσβλητη στο Δικαστικό Συμβούλιο στην περίπτωση παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης σε Ειδικό Δικαστήριο.

Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου έχει πέσει στο τραπέζι μετά τις καταθέσεις 4 εισαγγελικών λειτουργών στην Επιτροπή, οι οποίοι φέρονται να έχουν περιγράψει μεθοδεύσεις, παρεμβάσεις και πιέσεις του κ. Παπαγγελοπουλου σε μια  σειρά κρίσιμων δικαστικών υποθέσεων πέραν της καταγγελλόμενης σκευωρίας Novartis.