Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα κομματικά επιτελεία

Την έναρξη της προεκλογικής περιόδου σηματοδοτεί η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την ίδια στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη θέσει σε εκλογική ετοιμότητα το κόμμα και ζητά τα βιογραφικά έως την Πέμπτη.

Στη Συγγρού βλέπουν με καλό μάτι εκλογές τις δύο τελευταίες Κυριακές του Απριλίου. Ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ως πιθανότερη ημερομηνία εκλογών την πρώτη ή την δεύτερη Κυριακή του Μαίου.

Και αυτό γιατί πρέπει να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση, ενώ εκκρεμεί η ανταλλαγή ομολόγων αλλά και μία σειρά από 104 δράσεις και νομοθετήματα που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν έως το Πάσχα, ώστε μετά να ανακοινωθεί και επίσημα η ημερομηνία των εκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Λουκά Παπαδήμου στην πολιτική σκηνή και μετά τις εκλογές.

Στο ΠΑΣΟΚ το στοίχημα της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής καλείται να κερδίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η πορεία μέχρι την Κυριακή είναι γεμάτη αγκάθια για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κόμμα της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη που έχει ως στόχο να έχει στους κόλπους του αρκετούς εκ των διαγραφέντων βουλευτών του κόμματος. Ερωτηματικό παραμένει και το ποιοι από τους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ θα προσχωρήσουν στην Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Πονοκέφαλο αποτελεί και για τη ΝΔ η επικείμενη προσχώρηση αρκετών διαγραφέντων βουλευτών έως την Τετάρτη στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου.
Πηγή: Γιάννης Ντσούνος