Κλείσιμο

Αντιπολιτευτικό ντεμπούτο στη Βουλή

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση επικράτησαν υψηλοί τόνοι από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είπε ότι καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης επειδή αυτές είναι «γενικόλογες» και «χωρίς προσανατολισμό».
Στην αρχική του τοποθέτηση ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις άφησαν αναπάντητα τα ερωτήματα σχετικά με το χρόνο και το κόστος υλοποίησης των εξαγγελιών, το οποίο ο ίδιος υπολόγισε σε 15 δις ευρώ. Προειδοποίησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό να μην ισχυριστεί μετά την απογραφή της οικονομίας ότι βρήκε άδεια ταμεία, γιατί τότε δεν θα τον πιστέψει κανένας.
«Έωλο» το επιχείρημα
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, χαρακτήρισε «έωλο» το επιχείρημα του κου Παπανδρέου περί γενικόλογων δηλώσεων, τονίζοντας ότι πρόκειται για δεσμεύσεις που ήδη υλοποιούνται και αναφέροντας χαρακτηριστικά την αύξηση του ΕΚΑΣ και των συντάξεων. Απαντώντας στην κριτική του Γιώργου Παπανδρέου με αιχμή τη στάση υπουργών στο θέμα της Ολυμπιακής προετοιμασίας, ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε ότι κανείς δεν μηδενίζει το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης. «Πρέπει όμως- τόνισε- να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Υπάρχουν, νομικές, οικονομικές και τεχνικές εκκρεμότητες, ωστόσο, δεν είναι ώρα για άγονη αντιπαράθεση», κατέληξε.
Απαντώντας, τέλος, στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον κ. Παπανδρέου σχετικά με το χρόνο ανακοίνωσης της συμμετοχής του στην τετραμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρώτα απάντησε ότι θα συμμετάσχει και ακολούθως συνομίλησε με τον αμερικανό πρόεδρο.
«Ο κύριος Παπανδρέου μπορεί να είναι ήσυχος καθώς η κυβέρνηση Καραμανλή θα συνεχίσει ακάθεκτη το έργο του ΠΑΣΟΚ», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα. Απευθυνόμενη, δε, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «προκλητική» την δήλωσή του ότι δε θα επιτρέψει την ανατροπή των εργασιακών κεκτημένων.
Ως αντιδικία για τη διαχείριση και τις προσαρμογές χαρακτήρισε την αντιπαράθεση των δύο πολιτικών αρχηγών ο Νίκος Κωνσταντόπουλος
Πηγή: skai.gr