Αντιπαράθεση στη Βουλή κατά την συζήτηση για τους αγρότες

Σε αντιπαράθεση μεταξύ πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για την οικονομία, εξελίχθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό.
Κάνατε δημοσιονομική εκτροπή, και ζητάτε και τα ρέστα, δήλωσε ο κ.Καραμανλής απευθυνόμενος στο Γιώργο Παπανδρέου προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κατηγορείται για την εξαπάτηση των πολιτών και τα συσσωρευμένα αδιέξοδα της οικονομίας.
Προηγήθηκε επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για πρώτη φορά μετέτρεψε τη χώρα σε μαύρο πρόβατο της ΕΕ, με την ψευδεπίγραφη απογραφή.
«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και αναλαμβάνει τις ευθύνες της», δήλωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα χάνουν διαρκώς τις ξένες αγορές και εκτοπίζονται από την εσωτερική, εξαιτίας του ανταγωνισμού με τα εισαγόμενα. Ο κ. Καραμανλής έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης να αποτρέψει κάθε περικοπή επιδοτήσεων από την ΕΕ και δεσμεύθηκε για την εφαρμογή νέας στρατηγικής στην αγροτική ανάπτυξη, προσαρμοσμένης στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις.
Έλλειψη ικανότητας διαχείρισης και ανετοιμότητα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Με συνέπεια - όπως είπε - νόμιμες ποσότητες αγροτικών προϊόντων να μένουν εκτός ενισχύσεων και ποσότητες του... αέρα να επιδοτούνται. Χαρακτήρισε «εξοντωτικό» τον κανονισμό του 2000 για το βαμβάκι, η φιλοσοφία του οποίου είναι ότι όσο περισσότερο παράγεις, τόσο περισσότερο τιμωρείσαι. Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, τα προβλήματα θα οξυνθούν.
Πηγή: skai.gr