Αντιπαράθεση στη Βουλή για την επιστράτευση

Για πολιτικές Μακαρέζου και Παπαδόπουλου που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την απεργία των ναυτεργατών έκανε λόγο μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Όπως είπε ο κ. Αλαβάνος, «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη νόμιμη απεργία με αποφάσεις στρατιωτικού χαρακτήρα». «Αυτό είναι επικίνδυνος δρόμος για τη δημοκρατία», κατέληξε.
Απαντώντας ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης είπε ότι η σύγκριση με την δικτατορία αποτελεί ύβρη και είναι προσωπικό ολίσθημα του κ. Αλαβάνου. Ο κ. Λιάπης τόνισε ότι η κυβέρνηση άσκησε το συνταγματικό της δικαίωμα για την επιστράτευση προκειμένου να υπερασπιστεί και να προστατεύσει τους πολίτες που είναι αποκλεισμένοι. Παράλληλα χαρακτήρισε σεβαστά τα αιτήματα των εργαζομένων, αλλά όπως είπε «δεν μπορούν να κάνουν κατάχρηση των δικαιωμάτων όλης της κοινωνίας».
«Αμφιβόλου νομιμότητας, πολιτικής σκοπιμότητα και κοινωνικής χρησιμότητας» χαρακτήρισε την απόφαση της επιστράτευσης ο Χάρης Καστανίδης.
Την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά τη ναυτική εκπαίδευση ζήτησε το ΚΚΕ. Ο Ορέστης Κολοζώφ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυθαιρεσία και υποστήριξε ότι θέλει να υλοποιήσει τους στόχους του κεφαλαίου και να διαλύσει τα συνδικάτα.
Πηνελόπη Γκάλιου
Πηγή: skai.gr