Αντιπαράθεση για τους κουκουλοφόρους

Κόντρα στη Βουλή με αφορμή τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τους κουκουλοφόρους.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε πως η κυβέρνηση με έγκριση του πρωθυπουργού παραπλανά τους πολίτες πως τάχα λείπουν οι νόμοι.

Καλλιεργεί είπε, μια ύποπτη και ύπουλη αίσθηση ότι απαιτούνται νέες πρωτοβουλίες. Έλεος –τόνισε χαρακτηριστικά η λύση δεν είναι ακραίες επιλογές.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου απάντησε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντήσουμε τι αστυνομία θέλουμε.

Θέλουμε μια αστυνομία που θα εφαρμόζει τους νόμους ή θα έχει τα χέρια στην τσέπη, διερωτήθηκε επισημαίνοντας ότι κάποτε να πρέπει να πούμε την αλήθεια με το όνομα της.

Η πρόεδρος εφετών επί τιμή,
• • Επισήμανε ωστόσο την ανάγκη καλύτερης εκπαίδευσης της αστυνομίας και την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού από κατοικημένη περιοχή.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση και τα μέτρα επαναφέρουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες δήλωσε στο ΣΚΑΪ, η βουλευτής της ΝΔ
Οι κυρώσεις εξυπηρετούν την πρόληψη υποστήριξε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης
Πρόσθεσε ότι το θέμα δεν είναι αν η ποινή θα είναι μεγάλη ή μικρή αλλά αν θα εκτελεστεί για να λειτουργήσει ο προληπτικός χαρακτήρας.

Αναφερόμενος στο πανεπιστημιακό άσυλο ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι χρειάζεται η εφαρμογή του νόμου από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ
Επίσης τόνισε ότι η ποινικοποίηση της κουκούλας δεν είναι λύση, αλλά πρέπει να βρεθούν οι βαθύτερες αιτίες του προβλήματος.

Σχολιάζοντας, ο καθηγητής αντεγκληματικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,
Στη χώρα μας έχουμε υπερεπάρκεια νόμων αλλά αδυνατούμε τους εφαρμόσουμε, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Σωτήρης Μπάγιας.

Εν τω μεταξύ με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας αποζημιώνονται οι καταστηματάρχες στο Κολωνάκι που υπέστησαν ζημιές από τους κουκουλοφόρους.
Πηγή: Τελευταία ενημέρωση:12.00