Αντιδράσεις για τον εκλογικό νόμο

Εκλογικός νόμος αλλά και τα εθνικά θέματα βρέθηκαν στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στην ομιλία της η ΓΓ του ΚΚΕ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πρόθεσή της να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.

Η κ. Παπαρήγα επεσήμανε ότι το κόμμα της τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής και της διαμόρφωσης μιας τέτοιας δυναμικής που θα ανατρέπει τα μελλοντικά σχέδια του δικομματισμού.

Ασφαλιστικό. Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να προωθήσει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό σύστημα, η ΓΓ του ΚΚΕ είπε χαρακτηριστικά ότι έρχονται χειρότερες ημέρες για τους εργαζόμενους ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, χωρίς να προηγηθεί η προς τα άνω αλλαγή των ορίων ηλικίας.

Παιδεία. Για μέτρα που έχουν ήδη αποφασισθεί για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας έκανε λόγο η Α. Παπαρήγα. Η ΓΓ του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να απορρίψει το άνοιγμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για κοινή δράση απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης.

Στην αλλαγή του εκλογικού νόμου αναφέρθηκε εκτενώς και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Α. Αλαβάνος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση καθώς έχει ισχνή πλειοψηφία. Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρωθυπουργό αναρωτήθηκε, πόσες έδρες θέλετε να αφαιρέσετε από τα άλλα κόμματα;.

Επίσης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γενιά των 400 ευρώ.

Τα εθνικά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου του ΛΑΟΣ. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξαπέλυσε επίθεση στη κυβέρνηση για τη διαχείριση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, με αιχμή το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αλλά και για το Κυπριακό.
Πηγή: skai.gr