Αντιδράσεις για τις αυξήσεις

Αντιδράσεις για τις αυξήσεις
Για προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομίας το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις ανακοινώσεις του κ. Αλογοσκούφη για την εισοδηματική πολιτική.

\"Ο κ. Αλογοσκούφης, κατά την προσφιλή του τακτική, ανακοίνωσε την εισοδηματική πολιτική του 2007, μεσημέρι Παρασκευής, ελπίζοντας ότι οι πενιχρές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις θα διαφύγουν της προσοχής των πολιτών\", δήλωσε η υπεύθυνη Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου.

\"Μπορεί ο κ. Αλογοσκούφης με το δελτίο Τύπου που ανακοίνωσε την εισοδηματική πολιτική, να απέφυγε τις ερωτήσεις, δεν μπορεί όμως να αποφύγει την δυσαρέσκεια των πολιτών. Η πολιτική της δήθεν εξυγίανσης της οικονομίας, που γίνεται με την αναδιανομή εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους, δεν πείθει πλέον κανέναν\", πρόσθεσε η κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καλεί σε \"ταξική συσπείρωση και πάλη για ανατροπή της εισοδηματικής αντιλαϊκής πολιτικής που προστατεύει τα κέρδη του κεφαλαίου και εντείνει συνεχώς την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης\".

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι \"η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης προσφέρει μόνο ψίχουλα που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια, αλλά και τις ανάγκες των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων\".

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για εξαγγελίες που αποτελούν πρόκληση και εμπαιγμό.
\"Η \"αύξηση - ψίχουλα\" παρατείνει την άγρια λιτότητα, την ώρα που επιχειρήσεις και τράπεζες πραγματοποιούν ρεκόρ κερδών\", αναφέρει ο κ. Παναγόπουλος.
Πηγή: skai.gr