Ανοικτό το θέμα της απλής αναλογικής για τον Πάνο Σκουρλέτη

Θέμα επανακατάθεσης στη Βουλη της ρύθμισης για την καθιέρωση της Απλής αναλογικής από τις επόμενες εκλογές άνοιξε ο Πάνος Σκουρλέτης .

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «Εμείς έχουμε πει πως αν έχουν διαμορφωθεί οι όροι που θα οδηγήσουν σε επανατοποθέτηση των κομμάτων που δεν την είχαν υποστηρίξει το καλοκαίρι του 2016 πολύ ευχαρίστως να την επαναφέρουμε».

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε και τους σχεδιασμούς του για σπάσιμο της Β΄ Αθηνών λέγοντας σε συνέντευξη του στον REAL oτι «τότε είχαν τεθεί και κάποιες άλλες προϋποθέσεις όπως ήταν το σπάσιμο της Β' Αθηνων.. Μακάρι , πρόσθεσε, να μπορεί να εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές εξασφαλίζοντας 200 ψήφους στη Βουλή.»,

Ερωτηθείς αν η κατάτμηση στην Β Αθήνας πρέπει να θεωρείται δεδομένη απάντησε ότι «αυτή η συζήτηση που έχει ανοίξει και παλαιότερα μπορεί να μας οδηγήσει σε αναμόρφωση των διοικητικών ορίων της Β' Αθήνας». Υπενθύμισε δε ότι απαιτείται πλειοψηφία 200 ψήφων για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, δηλαδή ό,τι ισχύει και για τον εκλογικό νόμο.

Για βουλευτικές κ δημοτικές εκλογές μαζί τον Οκτώβριο του 2019, «ενδεχομένως να συμπέσει αυτή η ημερομηνία-πολύ πιθανό να συμπέσει- με τις εθνικες εκλογες .Αν συμπέσει καλώς να συμπέσει».

Πηγή: Skai.gr