Ανοικτά μέτωπα

Ανοικτά μέτωπα
Προσπάθεια να κλείσει τα ανοικτά μέτωπα και να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, προβάλλοντας το έργο των μεταρρυθμίσεων, καταβάλλει η κυβέρνηση εν μέσω φημολογούμενου ανασχηματισμού, αλλά και του σεναρίου ο πρωθυπουργός να προσφύγει στη Βουλή, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης, σενάριο, πάντως, που μάλλον αγγίζει τα όρια της φαντασίας.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος ενημέρωσε το πρωί της Παρασκευής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία της οικονομίας.

Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσω με συνέπεια να ασχολούμαι με τα ουσιαστικά προβλήματα της οικονομίας, δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης σχολιάζοντας τις βολές που δέχεται από βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ. Εάν δε λύσουμε τα προβλήματα, το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες, κατέληξε.

• • Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος απέφυγε να σχολιάσει νέες δημοσκοπήσεις και επικεντρώθηκε στις μεταρρυθμίσεις, αναφέροντας ως παράδειγμα την Ολυμπιακή, τη μεταρρύθμιση στην παιδεία, την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τα λιμάνια.

Σε ερώτηση για τις προσωπικές επιθέσεις, που δέχεται, και αν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι ο αρχιτέκτονας της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε πως δεν αποδέχεται το χαρακτηρισμό και ότι αναγνωρίζει πως έχει σημαντικό ρόλο στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης. Και ο δικός μου στρατηγικός στόχος συμπίπτει με το στρατηγικό στόχο όλων μας, ως υπουργών. Να επιτελέσουμε όσο καλύτερα γίνεται το έργο μας, τόνισε, ενώ παρέπεμψε στην απάντηση του πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη, όταν ρωτήθηκε εκ νέου για τα σενάρια ανασχηματισμού.

Στο μεταξύ, μία νέα δημοσκόπηση, αυτή της ALCO δίνει νέο προβάδισμα 1,8% στο ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, με μικρότερο όμως ποσοστό.

Ανασχηματισμός ουσίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου σχολίασε: Η κρίση είναι κρίση διακυβέρνησης... είναι σαφές ότι η κρίση δεν είναι ζήτημα προσώπων, αλλά ζήτημα πολιτικής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας με δημοσιογράφους μετά το δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης σε βουλευτές του Κινήματος, χαρακτήρισε φυσιολογικές τις εξελίξεις, προσθέτοντας πως όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και της κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr