Ανοίγουν οι λογαριασμοί;

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Παυλίδη κατέθεσε ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου.

Η διάρκεια της κατάθεσης ήταν μισή ώρα.

Ο κ. Αγγέλου φέρεται να επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε τηλεφωνικά για τις καταγγελίες του εφοπλιστή Μανούση σε βάρος του πρώην υπουργού Αιγαίου τόσο από τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Κώστα Ζαχαράκη όσο και από το βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ Αναστάσιο Καραμάριο.

Επίσης, φέρεται να κατέθεσε ότι στο πρωθυπουργικό γραφείο έφτασαν τρεις επιστολές με τις καταγγελίες του εφοπλιστή.

Στο μεταξύ, το άνοιγμα των λογαριασμών του Αριστοτέλη Παυλίδη, του αδελφού του, της συζύγου και της κόρης του, καθώς και των πωλητών του διαμερίσματος, φέρεται να αποφάσισε η προανακριτική της Βουλής, με τη σύμφωνη γνώμη και των βουλευτών της ΝΔ.

Ως απόλυτα νόμιμη φέρεται να χαρακτήρισε τη συμμετοχή στις επιτροπές διαγωνισμών των άγονων γραμμών, ο Αντώνης Βαρδουλάκης, σύμβουλος του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη, ο οποίος κατέθεσε την Παρασκευή στην προανακριτική της Βουλής.

Ο κ. Βαρδουλάκης είπε ότι το έμβασμα για την αγορά του σπιτιού της κόρης του κ. Παυλίδη ήταν στο όνομα του καθώς ως πολιτικός μηχανικός και φίλος της οικογένειας είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει την αγορά.

Στην προανακριτική κατέθεσε και ο διευθυντής της εταιρίας του εφοπλιστή Μανούση, Παύλος Μακρής, ο οποίος φέρεται να είπε ότι είδε τον συνεργάτη του πρώην υπουργού κ. Ζαχαρίου να φεύγει από το γραφείο του κ. Μανούση κρατώντας σακούλα, η οποία όπως του είπε ο εφοπλιστής περιείχε 100.000 ευρώ.

Οι επιδοτήσεις που έπαιρνε η εταιρία από το 2003 και για κάθε χρόνο αποτελούσαν το 40% των εσόδων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι το 2007 η εταιρία μάτωσε οικονομικά, χωρίς όμως να απαντήσει πώς την ίδια χρονιά αγόρασε έναντι δύο εκατομμυρίων ευρώ την εταιρία Νίκος Γκάλης. 

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες δε θα κληθούν ως μάρτυρες οι πρώην υπουργοί ναυτιλίας Μανόλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Βουλγαράκης καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Αργυρής Καρράς, που είχε προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Στο μεταξύ, μετά το Πάσχα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η δεύτερη δικογραφία για τον Αριστοτέλη Παυλίδη, που αφορά διαγωνισμό για την άγονη γραμμή Δωδεκανήσου.
Πηγή: skai.gr