"Ανεύθυνη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ"

"Ανεύθυνη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ"
Η ανεργία τους χειμερινούς μήνες θα φθάσει έως και 18% σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας. Ο κ. Λοβέρδος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για ανεύθυνη πολιτική και ότι σύρεται πίσω απο το ΚΚΕ ως προς το διάλογο για το ασφαλιστικό.

Η κυβέρνηση βουλιάζει και κινδυνολογεί απάντησε ο κ. Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του δεν θα συνδράμει στην πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι επεξεργάζεται πρόγραμμα στήριξης των ανέργων με εκπτωτικά κουπόνια αγορών βασικών καταναλωτικών αγαθών και μειωμένο εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το κουπόνι θα αφορά έκπτωση έως και 50%.

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι το μέτρο αυτό για την ανακούφιση των ανέργων θα είναι έτοιμο μέχρι το Φεβρουάριο και οι εκπτώσεις σε βασικά είδη διατροφής θα αφορούν, το ψωμί το κρέας και το γάλα.

Σχολιάζοντας το μέτρο αυτό για τους ανέργους,ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι "οι άνεργοι θέλουν δουλειά, όχι ελεημοσύνη".

Την Πέμπτη, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, ανακοίνωσε ότι η ανεργία το Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στο 9,1% από 7,4% που ήταν πριν από έναν χρόνο.

Στους άντρες το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 6% από 5,1% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ στις γυναίκες εκτινάχθηκε στο 13,4% από 10,7%.
Πηγή: skai.gr