Περιμένοντας την «έκπληξη» για τη διάσωση της ΚΟ

Την έκπληξη της «τελευταίας στιγμής» επιδιώκουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τη διάσωση της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας μετά και την ομόφωνη γνωμοδότηση του Eπιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για μη δυνατότητα διατήρησης της ΚΟ με πέντε βουλευτές που δεν έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

Στις 9.30 το πρωί συγκαλείται η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να αποφασίσει εάν θα κάνει αποδεκτή την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου σχετικά με τη συγκρότηση της ΚΟ. 

Το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στη Βουλή για το σχέδιο νόμου σχετικά με την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» και για «κυβέρνηση αποστασίας των αχάριστων» μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

«Πάντα υπάρχει η έκπληξη να έρθουν στην ομάδα οι τρεις (Δημήτρης Καμμένος, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Λαζαρίδης) δήλωσε πάντως στον ΣΚΑΪ ο Αριστείδης Φωκάς. Ο κ. Φωκάς εκτίμησε ωστόσο ότι «σήμερα διαγράφεται ο Παπαχριστόπουλος και διαλύονται οι ΑΝΕΛ… Συνεχίζουμε τη μάχη». 

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον Τέρενς Κουίκ «να σεβαστεί τον πρόεδρο». Ήρθε η ώρα, πρόσθεσε, να έρθει πίσω στους ΑΝΕΛ και να βοηθήσει την ΚΟ. 

Τροφή πάντως για νέα σενάρια σχετικά με το μέλλον της των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, έδωσε το βράδυ της Πέμπτης και ο πρόεδρος της Βουλής.  Ο Νίκος Βούτσης εκτίμησε πως «μπορεί να υπάρξει θεραπεία πριν τη διάλυση». «Υπάρχει μια ολόκληρη μέρα αύριο (σ.σ.  σήμερα Παρασκευή) για την οποία θα κάνετε ρεπορτάζ. Γι’ αυτό τις προηγούμενες μέρες αφήσαμε αυτόν το χρόνο… Θα πω και κάτι ακόμα, υπάρχει μια ολόκληρη μέρα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα. Καταλάβετε το, το ξανά είπα. Αφήσαμε χρόνο για να μπορούν να θεραπευτούν πράγματα πριν έρθει η διάλυση. Οι ΑΝΕΛ αυτή τη στιγμή έχουν έξι βουλευτές. Μπορεί μέχρι αύριο ή την Δευτέρα να έχουν πάει πίσω όλοι όσοι έχουν φύγει από τους ΑΝΕΛ και να έχουν μία μεγάλη κοινοβουλευτική ομάδα. Εντελώς θεωρητικά το λέω βεβαίως» σχολίασε με νόημα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος έχει δώσει τελεσίγραφο στον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του έως το πρωί σε διαφορετική περίπτωση θα τον διαγράψει κάτι που θα σημάνει και το τέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ με τα σημερινά δεδομένα. Ο κ. Παπαχριστόπουλος από την πλευρά του  έχει διαμηνύσει ότι θα παραιτηθεί αφού πρώτα ψηφίσει το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. 

Πηγή: skai.gr