Ανεξάρτητοι εναντίον Ανεξάρτητων: Εμείς ανακαλέσαμε τις ύβρεις να ανακαλέσουν κι αυτοί

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των ανεξαρτήτων βουλευτών με αφορμή τις δηλώσεις των κ. Βουδούρη και Παραστατίδη που πρότειναν αποχή από την προεδρική ψηφοφορία όσων βουλευτών τήρησαν με την ψήφο τους άλλη στάση στον κρατικό προϋπολογισμό, καταψηφίζοντάς τον, και άλλη στάση κατά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την οποία υπερψήφισαν.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης
μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επανήλθε στο θέμα περνώντας όμως στην αντεπίθεση, και υποστηρίζοντας ότι «αυτοί που καταγγέλλουν την ύβρη ανατροφοδοτούν την ύβρη» και τους κάλεσε να ανακαλέσουν «εμείς ανακαλέσαμε ας ανακαλέσουν και αυτοί τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς» είπε.

Και ο Θόδωρος Παραστατίδης λίγο πριν μπει στην επιτροπή Δεοντολογίας που εξετάζει σήμερα Δευτέρα το θέμα, δήλωσε ότι μπορεί ο ίδιος και ο κ. Βουδούρης να πήραν πίσω τη δήλωσή τους, αλλά δεν ανακαλούν κάτι που δεν εννοούσαν. Επίσης αναφερόμενος στις δηλώσεις Γλέζου περί ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παραστατίδης είπε ότι ο κ. Γλέζος είναι σεβαστό πρόσωπο αλλά δεν τον αφορού οι δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε "εγώ δεν ζήτησα να μπω στο ψηφοδέλτιο κανενός κόμματος". Αναρωτήθηκε δε, γιατί έγινε τόση φασαρία όταν οι δύο ανεξάρτητοι εξέφρασαν τις απόψεις τους και όχι όταν τα είπε ο κ. Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Άμεση και αιχμηρή ήταν η αντίδραση του Χρήστου Αηδόνη, ο οποίος απαντώντας κάλεσε τον κ. Βουδούρη «όταν μιλά να κοιτά στον καθρέπτη» και υποστήριξε ότι «η συγγνώμη απαιτεί γενναίους ανθρώπους».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου