Ανδρουλάκης-ΚΙΝΑΛ: «Ενότητα και ανανέωση για ενα κόμμα αξιοπιστιας στη νεα εποχή»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε απόψε στη κεντρική πολιτική του ομιλία στο Γκάζι, την βεβαιότητά του ότι η βάση του Κινήματος Αλλαγής θα δώσει σαφές μήνυμα για την ανανέωση, την πολιτική αυτονομία και την ενότητα στις εκλογές στις 5 και τις 12 Δεκεμβρίου.

   Στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του, ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε ως δίλημμα των εσωκομματικών εκλογών, το «αν θα προχωρήσουμε με ανανέωση ή με ανακύκλωση μιας από τα ίδια».

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η ανανέωση που πρεσβεύει θα βασιστεί σ΄ένα νέο πολιτικό ήθος, «χωρίς να παραμένουμε βιδωμένοι στις καρέκλες». Δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα μεγάλο κι ισχυρό. «Θα είστε υπερήφανοι για την επιλογή σας, και όπως σας είπα το 2017, δεν θα σας απογοητεύσω, υπογράμμισε χειροκροτούμενος.

   Ανέφερε ότι επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, να αποτελέσει την αξιοπιστία της νέας εποχής. Ένα κόμμα, όπως είπε, που θα είναι διαφορετικό, ανοικτό, οργανωμένο, με κανόνες λειτουργίας από τα κάτω μέχρι τη κορυφή. Δήλωσε ότι η πόρτα του είναι κλειστή για όσους έφυγαν κι έγιναν γενίτσαροι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανοιχτή για τους αγωνιστές της παράταξης, τους οποίους κάλεσε να επιστρέψουν. «Ένα κόμμα προοδευτικό ρεαλιστικό με όραμα για τη πατρίδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

   Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, αναφερόμενος στην ενότητα, δήλωσε ότι ήταν κι είναι πάντα παρών, ούτε έφυγε από τη παράταξη, μολονότι χρειάστηκε να απολογηθεί για αποφάσεις και λάθη, στα οποία δεν είχε καμία συμμετοχή. «Η ιστορία της παράταξης δεν διαιρείται. Είναι μία με τα καλά και τα λάθη μας. Αυτήν τη παρακαταθήκη ενότητας άφησε η Φώφη Γεννηματά και είμαι αποφασισμένος να την κρατήσω ψηλά», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Όλοι μαζί θα μεγαλώσουμε την παράταξη», συμπλήρωσε.

   Σχετικά με τη πολιτική αυτονομία, κατέστησε σαφές ότι δεν λοξοκοιτάζει, ούτε προς τη ΝΔ, ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ούτε με τους ελιτιστές της ΝΔ, ούτε με του λαΐκιστές του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι «θα ξάναγίνουμε κόμμα εξουσίας και όχι συμπληρωματικό δεκανίκι κανένός». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ