Αναζωπύρωση της διαδοχολογίας στο ΠΑΣΟΚ

Να υποβαθμίσει τα σενάρια περί διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, που αναζωπύρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου με τη δήλωση πως «θα αναλάβει τις ευθύνες του στο κόμμα, όταν έρθει η ώρα», επεχείρησε, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αρνήθηκε να απαντήσει στις καταιγιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων και περιορίστηκε στη συνήθη θέση ότι «το ΠΑΣΟΚ θα πάει στις εκλογές υπό τον Κώστα Σημίτη».
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν, ωστόσο, ότι κυβέρνηση και κόμμα βρίσκονται στη διαδικασία μεγάλων αποφάσεων και θεωρούν καθοριστικής σημασίας την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, στις 22 Δεκεμβρίου, λίγο πριν από την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού.
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ανάγκη αυτοκριτικής του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κόμμα «έχει καθήσει». Πρόσθεσε ότι, εάν το θέλει ο πρωθυπουργός, υπάρχει δρόμος για να λάβει κάποιο από τα ευρωπαϊκά αξιώματα».
Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών έγιναν την ίδια μέρα με τη δημοσίευση της δημοσκόπησης της MRB στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», σύμφωνα την οποία, ο κος Παπανδρέου θεωρείται ο αδιαφιλονίκητος διάδοχος, αφού το το 58% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως μια αλλαγή ηγεσίας πριν τις εκλογές, θα ήταν θετική εξέλιξη για το κυβερνών κόμμα.
«Τα παιχνίδια του παρασκηνίου δεν μπορούν να σώσουν την κυβέρνηση που καθημερινά καταρρέει, σχολίασε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, επισημαίνοντας, ότι «οι συνοπτικές διαδικασίες με στόχο την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος δεν αφορούν την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζει την διόγκωση των προβλημάτων της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr