Αναζητείται συναίνεση για την οικονομία

Διαδοχικές επαφές με αντικείμενο την οικονομική κατάσταση αρχίζει ο πρωθυπουργός. Αύριο Τετάρτη ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Βουλής και την Πέμπτη με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Αύριο Τετάρτη, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, με αντικείμενο τις δράσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης μέσω του εθνικού στρατηγικού πλαισίου αναφοράς (ΕΣΠΑ 20072013) και τα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης μέσω της πολιτικής συνοχής.

Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του διακομματικού οργάνου του κόμματος δήλωσε ότι αυτή την ώρα που υπάρχει όχι απλώς φουρτούνα, αλλά πρωτοφανής θύελλα σε όλο τον κόσμο, το ελάχιστο που απαιτείται είναι συναίνεση για το καλό του τόπου.

Ο κ. Ζαγορίτης κάλεσε τους αρχηγούς να μην κρυφτούν πίσω από την οξύτητα και το λαϊκισμό για να καλύψουν τα πολιτικά τους κενά και το γκρίζο αμαρτωλό τους παρελθόν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, τόνισε ότι θα πρέπει να ξεφύγουμε από την δική μας εσωστρέφεια και να αντιληφθούμε ότι η κατάσταση είναι σημαντικά κρίσιμη σε όλη την Ευρώπη. Και για αυτό ακριβώς, επειδή αυτό είναι κρίσιμο ζήτημα, απαιτείται από όλους να εγκαταλείψουμε το λαϊκισμό και τις ανέξοδες υποσχέσεις και ζητείται συναίνεση, συναίνεση ουσίας.

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για απόλυτο κενό πολιτικής και τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου στη συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή θα αναφερθεί στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την οικονομική κρίση, ενώ θα επαναλάβει και την πάγια θέση του κινήματος σχετικά με την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές και συναινετική εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν το ΠΑΣΟΚ θα συναινέσει όπως ζητά ο πρωθυπουργός, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε: όταν κάποιος ζητάει συναίνεση την ζητάει πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας επέκρινε τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ενώ ο κ. Κ. Καραμανλής ζητάει συναίνεση για ζητήματα που αφορούν την οικονομία ή εθνικά θέματα, ταυτόχρονα σε ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία, τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για την αστυνομία, αρνείται την συναίνεση.
Πηγή: skai.gr