Αναβολή για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ - Πότε θα συζητηθεί

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθεί τελικά το ζήτημα της προσθήκης στο όνομα του κόμματος.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η συζήτηση για το όνομα πρέπει να λάβει υπόψιν τον κόσμο που ψηφίζει και αγαπά τον ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια και να περιλαμβάνει και τις δικές του ανησυχίες.

«Πραγματικά πιστεύω ότι με μια τέτοια καλόπιστη συζήτηση δεν θα υπάρξει αντίρρηση σε αυτό. Όπως άλλωστε δεν υπήρξε αντίρρηση και παλιότερα, όταν είχε επιχειρηθεί κάτι τέτοιο. Και μάλιστα όχι για ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα όπως κάνουμε τώρα αλλά πολύ μικρότερο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία «για να πάμε ένα βήμα παραπέρα» και κάλεσε την Κεντρική Επιτροπή να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση για προσθήκη στο όνομα» η οποία όπως είπε θα εγκριθεί «με πολύ μεγάλη πλειοψηφία» στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης.

«Πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να πάρουμε μια ξεκάθαρη απόφαση από τη ΚΕ ότι θα υπάρξει προσθήκη δίπλα στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ που θα αποφασισθεί βεβαίως σε συνεννόηση και με τους συντρόφους μας που στη πορεία προς το συνέδριο θα ενσωματωθούν οργανικά και ισότιμα στο κόμμα μας.  Και στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, θέλω να πιστεύω με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, να αποφασίσουμε τη πρόταση τη συγκεκριμένη  για τη προσθήκη στην ονομασία που θα επικυρωθεί στο Συνέδριο», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: skai.gr