Κλείσιμο

Ανατροπή στην Θεσσαλονίκη: Νίκη Ζέρβα στις δημοτικές εκλογές

Καθαρή νίκη του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών για τον Δήμο Θεσσαλονίκης καταδεικνύουν τα επίσημα αποτελέσματα που μεταδίδει το υπουργείο Εσωτερικών.

Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων να βρίσκεται στο 83% ο κ. Ζέρβας κερδίζει το 67,09% των ψήφων. Ο αντίπαλός του Νίκος Ταχιάος, που είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο, μετράται στο 32,91%.

Ο κ. Ζέρβας πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία αλλά κατέβηκε χωρίς κομματική στήριξη, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Ταχιάου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε ήδη με τον νικητή.

Το αποτέλεσμα φαντάζει έκπληξη, δεδομένου ότι η πρόκριση του κ. Ζέρβα στον δεύτερο γύρο επιβεβαιώθηκε στα μέσα τις εβδομάδας, και με μικρό προβάδισμα από τον τρίτο υποψήφιο.

Παρά ταύτα, λόγω του αποτελέσματος του πρώτου γύρου, ο κ. Ζέρβας θα έχει επτά έδρες στο δημοτικό συμβούλιο, έναντι 11 του κ. Ταχιάου.

Στο εκλογικό γραφείο του κ. Ταχιάου επικράτησε εξ αρχής «μούδιασμα». Αντίθετα, στο γραφείο του κ. Ζέρβα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς όταν μεταδόθηκε το πρώτο exit poll.

«Η πόλη κέρδισε σήμερα» ανέφερε στις επινίκιες δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας.

Απέφυγε να μιλήσει για κομματική ταυτότητα, σημειώνοντας πως εξ αρχής η πρόταση του συνδυασμού του ήταν «αυτοδιοικητική».

Σημείωσε πως θα είναι ο δήμαρχος που θέλουν οι δημότες, «που θα κάνει την δουλειά με ευθύνη, συνέπεια και εργατικότητα».

Τον νέο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης συνεχάρη, με δήλωσή της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ως επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί". "Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης επέλεξαν την οδό των συνεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων στο πλαίσιο της απλής αναλογικής που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι φανερό, πως οι προοδευτικοί πολίτες της Θεσσαλονίκης απέρριψαν την ατζέντα του κ. Μητσοτάκη στην πόλη μας και δίνουν μια ευκαιρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα αγωνιστούμε σκληρά για την προοδευτική πορεία του Δήμου Θεσσαλονίκης" ανέφερε η κα Νοτοπούλου.

Πηγή: skai.gr