Ανασχηματισμός: Εκτός Χρυσοχοΐδης-Θεοχάρης-Τα πρόσωπα που αποχώρησαν

Τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου. 

Όπως προέκυψε, η ανακοίνωση του ανασχηματισμού βρήκε εκτός κυβέρνησης τον μέχρι πρότινος υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Χρέη υπουργού Προστασίας του πολίτη θα εκτελεί από εδώ και στο εξής ο Παναγιώτης (Τάκης)  Θεοδωρικάκος.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα συμμετέχει ούτε ο Χάρης Θεοχάρης, που εκτελούσε καθήκοντα υπουργού Τουρισμού. Στη θέση του μετακινείται από το Υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έμεινε πολύ ικανοποιημένος από το έργο του κ. Θεοχάρη και σύντομα θα τον συναντήσει προκειμένου να συζητήσει μαζί του.

Επόμενος στη λίστα όσων μένουν εκτός είναι ο Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο έως τώρα υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, αντικαθίσταται από τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος μετακινείται από τη θέση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Η επόμενη μέρα της ελληνικής κυβέρνησης θα βρει εκτός και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη που αποχωρεί από υπουργείο Υγείας και τη θέση του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για τις υπηρεσίες υγείας. Η Κατερίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος και συντονίστρια-διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», είναι εκείνη που παίρνει τη θέση του.

Επιπλέον, από την κυβέρνηση αποχωρεί ο Κώστας Βλάσης. Τα καθήκοντά του, ως υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ακόμη, στη νέα κυβέρνηση δεν θα συμμετέχει ούτε Γιώργος Ζαββός, καθώς η θέση του υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα που κατείχε, καταργείται.

Τέλος, από την κυβέρνηση αποχωρούν ο υφυπουργός μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης όπως και η Φωτεινή Αραμπατζή, τη θέση της οποίας έρχεται να καλύψει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων ο Σίμος Κεδίκογλου.

Πηγή: skai.gr