Ανασχηματισμό!

Την ανάγκη ευρύτατου ανασχηματισμού επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ικανότατα στελέχη που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα από την παράταξη και τα οποία όπως είπε είναι δυνατόν να δοκιμαστούν.

Για τα αποθεματικά των ταμείων, ο κ. Κεφαλογιάννης, είπε ότι πρόκειται για μια θλιβερή ιστορία που ξεκινάει από το 1950. Όπως είπε όλα αυτά τα χρόνια καμία κυβέρνηση δεν κάλυψε θεσμικά τις παρεκκλίσεις από το σωστό και το νόμιμο.

Τόνισε ότι το θέμα των ταμείων έσκασε στα χέρια της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς, όπως είπε, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν καμία προσπάθεια, αντιθέτως, είπε, ώθησαν τις διοικήσεις των ταμείων να παίξουν στο χρηματιστήριο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και αφορούν εκείνους που έχουν την εποπτεία διοίκησης των ταμείων, δηλαδή τους ανθρώπους που επιλέγουν για τα ταμεία.

Ο πρωθυπουργός
, παρεμβαίνοντας στο θέμα των ομολόγων, τόνισε πως τα μέτρα της κυβέρνησης καθαρίσουν το τοπίο και
θωρακίζουν τη περιουσία των ταμείων.

Μιλώντας στη Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για αυστηρή αντιμετώπιση της παρανομίας απ' όπου κι αν προέρχεται, όποιος κι αν ευθύνεται.

Η κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής διασφαλίζει την τοποθέτηση διοικήσεων και προεδρείων που έχουν γνώση του αντικειμένου.

Παράλληλα προέτρεψε τις διοικήσεις των Ταμείων, εφόσον διαπιστωθούν περιστατικά εξαπάτησής τους, να διεκδικήσουν με την άμεση συνδρομή του κράτους αποζημιώσεις για να επιστραφούν οι απώλειές τους.

Εάν υπάρχει και βγει από το πόρισμα ατασθαλία, τα ταμεία θα στραφούν εναντίον αυτών που έχουν την ευθύνη, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Πρόσθεσε ότι αν και ο κόσμος είναι εκνευρισμένος από την υπόθεση, εξακολουθεί να εμπιστεύεται τη ΝΔ ότι τελικά θα βγάλει άκρη.

Να σταματήσει η παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά τα ομόλογα ζήτησε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης.

Διαμήνυσε ότι δεν κινδυνεύει η σύνταξη κανενός και κανένα ταμείο δεν σπάει ομόλογο.
Πηγή: skai.gr