Κλείσιμο

Ανάκριση από τους ακροατές του ΣΚΑΪ

Αντιμέτωποι με τις ερωτήσεις των ακροατών του ΣΚΑΪ 100,3 βρέθηκαν οι Ευ. Βενιζέλος, Γ. Αρσένης, Κ. Χατζηδάκης και Δ. Στρατούλης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση ακροατή ότι οι πολιτικοί δεν συζητούν τα προβλήματα του ελληνικού λαού (ασφαλιστικό, εργασιακό κλπ) και ασχολούνται με ζητήματα όπως αυτό της Φ. Γεννηματά συμφώνησε ότι η συζήτηση πρέπει να στραφεί στα ουσιώδη ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

Για το θέμα της Φώφης Γεννηματά ανέφερε ότι ο Άρειος Πάγος δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγξει στην φάση της ανακήρυξης στο ζήτημα αυτό.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το λόγο για τον οποίο δεν εφαρμόζεται το πόρισμα της διακομματικής του 1993 για την προστασία των δασών ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το πόρισμα της διακομματικής θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί, προσθέτοντας πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε προσπάθεια γι' αυτό, λαμβάνοντας μέτρα όπως το καθεστώς της δασοπυρόσβεσης.

Ερωτηθείς τέλος, αν οι πυρκαγιές θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών και για το αν θα επιτευχθεί αυτοδυναμία ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Για τον εκλογικό νόμο πρόσθεσε ότι διασφαλίζει και την πολυφωνία στην Βουλή εάν κάποιο κόμμα πάρει 3%, και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Κ. Χατζηδάκης. Απαντώντας στην ερώτηση γιατί ότι οι πολιτικοί δεν συζητούν τα τρέχοντα προβλήματα του ελληνικού λαού αλλά το ζήτημα Γεννηματά, ο Κωστής Χατζηδάκης αναγνώρισε ότι το θέμα αυτό δεν είναι ουσιώδες πρόβλημα της προεκλογικής εκστρατείας και της κοινωνίας.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ απέδωσε το ζήτημα Γεννηματά σε σύγχυση του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς δε λόγο που δεν εφαρμόζεται το πόρισμα της διακομματικής του 1993 για την προστασία των δασών ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ παρατήρησε ότι ότι το πρόβλημα σε σχέση με τα δάση όπως και το πρόβλημα με το περιβάλλον είναι πολύ ευρύτερα.

Για τις ευθύνες που αποδίδει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ για τις πυρκαγιές ο κ. Χατζιδάκης τις απέδωσε σε υπεραπλουστεύσεις.

Όσον αφορά το αν θα επηρεάσουν οι πυρκαγιές το αποτέλεσμα των πυρκαγιών, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι οι πολίτες ακριβώς επειδή συγκρίνουν και έχουν μια πιο σφαιρική εικόνα από αυτή την οποία θέλει να παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να εμπιστεύονται την ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή.

Γ. Αρσένης. Απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών για το ύψος των αμυντικών εξοπλισμών τη στιγμή που υπάρχει πρόβλημα με τη δασοπυρόσβεση ο Γ. Αρσένης τόνισε ότι χρειάζονται οι εξοπλισμοί για την άμυνα της χώρας και το θέμα δεν πρέπει να τίθεται θέμα τι χρειαζόμαστε περισσότερο ως έθνος. Πρέπει να έχουμε περισσότερα και από τα δύο είπε.

Για τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων αρχών για την κατάσβεση των πυρκαγιών σημείωσε ότι δεν έγινε αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις.

Ο κ. Αρσένης πρόσθεσε ότι η καταστροφή που έγινε πρέπει να γίνει ένα μάθημα σε όλους.

Δ. Στρατούλης. Ο υποψήφιος του ΣΥΝ σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν ευθύνες που δεν αξιοποίησαν ένα κοινοτικό κονδύλι ύψους 33 εκατ. ευρώ, για τη δασοπυρόσβεση.

Πρέπει να υπάρξει μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και προστασίας των δασών μέσα στα σχολειά επισήμανε επίσης, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει ξεχωριστό υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε όμως ότι οι πόροι που δόθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στην Πυροσβεστική ήτανε το 1/10 ή το 1/20 από τα χρήματα τα οποία ζητούσε η τοπική αυτοδιοίκηση και οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, τη στιγμή που δίνονται χρήματα για F16 και μειώνεται η φορολογία των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων από το 35% στο 25%.
Πηγή: skai.gr