Ανακλήθηκε ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια (vid)

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Στην οριστική και με τη «βούλα» ανάκληση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου του συζύγου της και αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, προχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν πρωτοβουλίας του Κωνσταντίνου Τασούλα για νέα διεξοδική διασταύρωση των δικαιολογητικών που είχε υποβάλλει η ίδια για τη θέση (δια της επίσημης οδού της Εισαγγελίας Εφετών) από τον οποίο αποκαλύφθηκε ότι είχε δολίως καταθέσει ψευδή υπεύθυνη δήλωση περί μη κακουργηματικής υποδικίας, η οποία συνιστά κώλυμα διορισμού, προκειμένου να πετύχει παράνομα τον διορισμό της.

Σημειώνεται, ότι βάσει του υπαλληλικού κώδικα,  δεν διορίζονται υπάλληλοι οι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για οποιοδήποτε κακούργημα. Σήμερα λοιπόν μετά από αίτημα του κ. Τασούλα διαβιβάστηκε στη Βουλή το βούλευμα παραπομπής Ζαρούλια ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, στοιχείο που αποτελεί αιτία απόρριψης για την ανάληψη θέσης σε δημόσια υπηρεσία.

Η απόφαση ανάκλησης του διορισμού από τον κ. Τασούλα, δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ, ενώ κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να προβεί στα δέοντα για την ποινική διάσταση της υπόθεσης ως προς το αδίκημα της ψεύδους δήλωσης και την τέλεση του αδικήματος της απόπειρας απάτης, της προσπάθειας δηλαδή με δόλο να προσπορίσει ίδιον όφελος.

«Από την πρώτη στιγμή δήλωσα ότι δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία. Σήμερα που έλαβα όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά προχώρησα στην νομική ανάκληση και έστειλα την υπόθεση στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Η διαδικασία του αρχικού ελέγχου νομιμότητας των δικαιολογητικών της Ελένης Ζαρούλια, ωστόσο, κατόπιν του οποίου εισηγήθηκαν το διορισμό της υπηρεσιακοί παράγοντες της αρμόδιας Διεύθυνσης του Κοινοβουλίου, ήγειρε πλήθος ερωτηματικών και σκιές  περί πλημμελούς άσκησης καθηκόντων, δεδομένου όπως είπε ο ίδιος ο κ. Τασούλας πως «όλοι ήξεραν για ποιον πρόκειται». Κατόπιν τούτου, ο ίδιος δήλωσε αποφασισμένος να διατάξει ΕΔΕ για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Ερωτηθείς πάντως για το ποιος φέρει την ευθύνη, ο Κωσταντίνος Τασούλας, ανέλαβε το δικό του μερίδιο ως επικεφαλής, ενώ προκάλεσε αίσθηση με την αναφορά του στο ενδεχόμενο «παγίδας».

«Τη Βουλή την εκπροσωπεί ο Πρόεδρος, σε όλα και στις ευθύνες και στις μη ευθύνες. Οφείλω να ερευνήσω το θέμα όμως. Ούτε να επαναληφθεί πρέπει ούτε να μην μάθουμε πως δεν ψάχτηκε η ψεύτικη δήλωση περί μη ύπαρξης διορισμού. Δεν διανοούμαι ότι ήταν παγίδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να το ψάξουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά..  

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του Προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ο εξ αρχής παράνομος διορισμός Ζαρούλια, τους καθιστά έκθετους, ενώ άφησε αιχμές ότι μπορεί να έκαναν «τα στραβά μάτια» για να «ξεπλύνουν» τη Χρυσή Αυγή.