Κλείσιμο

Άμεση κατάργηση των SMS και βεβαιώσεων κίνησης ζητούν 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση κατάργηση των SMS σε 13033/13032 και των βεβαιώσεων κίνησης ζητούν 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αποστολής SMS άχρηστο, παράλογο και πλέον απαξιωμένο στα μάτια των πολιτών.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέτουν επίσης ζήτημα δημοκρατίας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων, καταγγέλλοντας παρακολούθηση των πολιτών και καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς να καταθέσουν στη Βουλή το σύνολο των εγγράφων σχετικά με τη σύμβαση υλοποίησης του συστήματος 13033/13032, τη διαδικασία ανάθεσης του έργου, καθώς και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών από το ελληνικό Δημόσιο και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. , για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση.

«Η κυβέρνηση προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα και υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, που έχουν υποστεί σε πολλαπλά επίπεδα τις συνέπειες της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας και έχουν κουραστεί από τις μονίμως αντιφατικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών», υποστηρίζουν.

Πηγή: skai.gr