Κλείσιμο

Αμεση απομάκρυνση Θάνου από Επιτροπή Ανταγωνισμού ορίζει το πολυνομοσχέδιο

Αμεση απομάκρυνση Θάνου από Επιτροπή Ανταγωνισμού ορίζει το πολυνομοσχέδιο
Αντικατάσταση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού φαίνεται πως  δρομολογείται πια με βάση το άρθρο 101 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή καθώς όπως αυτό ορίζει προβλέπεται άμεσα αλλά ακόμη κι αναδρομικά να ισχύσει το ασυμβίβαστο για την θέση του επικεφαλής της Επιτροπής και οποιαδήποτε ιδιότητας που σχετίζεται με την κυβέρνηση.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει το εν λόγω άρθρο, εισάγεται το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού με αυτό της κατοχής ή
προηγούμενης κατοχής, με οποιαδήποτε μορφή, θέσης στο γραφείο του Πρωθυπουργού, σε γραφείο μελών της Κυβέρνησης ή Κυβερνητικών Οργάνων ή Γενικών και Ειδικών Γραμματέων ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός πως η θητεία στο αξίωμα είναι πενταετής, η άμεση και αναδρομική ισχύ του χαρακτήρα του άρθρου, φαίνεται να ανοίγει σύντομα το δρόμο για απομάκρυνση  της κας Θάνου με κανονιστική πράξη, εφόσον ολοκληρωθεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται πως ο διορισμός της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει σωρεία ερωτημάτων και αντιδράσεων καθώς η ίδια είχε αναλάβει στο παρελθόν υπεύθυνη του πρωθυπουργικού νομικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, είναι πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου ενώ διατέλεσε και υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Την πρόταση για την τοποθέτηση της κας Θάνου, είχε υποβάλει με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής ο τότε Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης που είχε υπογράψει και την απόφαση.

Πηγή: skai.gr