Άμεσα ο νόμος πλαίσιο

Τη πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καταθέσει το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τις αμέσως επόμενες ημέρες, γνωστοποίησε μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Παυλόπουλος, η υπουργός Παιδείας θα ανακοινώσει προσεχώς την ακριβή ημερομηνία κατάθεσης στη Βουλή του νόμουπλαισίου για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Το νομοσχέδιο προϊόν διαλόγου. Ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να μην διαλέξει πάλι τον δρόμο της φυγής, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο αποτελεί προϊόν διαλόγου που έχει εξαντληθεί.

Η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ν' ανοίξουν τα δημόσια πανεπιστήμια, σχολίασε επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ανταπαντώντας, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι για ν' ανοίξουν (τα πανεπιστήμια), χρειάζεται η συμβολή όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Για το άσυλο... Ακολούθως, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος περί ασύλου, κάτι που ουδέποτε συνέβη.

Η πρότασή μας είναι το πρυτανικό συμβούλιο να μπορεί να πάρει απόφαση για την άρση του ασύλου, χωρίς αυτό να σημαίνει καταπάτηση του, κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.
Εν τω μεταξύ, η υπουργός Παιδείας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου στην Καθημερινή, ότι η αστυνομία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα επέμβασης στο χώρο των Πανεπιστημίων, απάντησε ότι είναι πολύ λογικό αρκετοί άνθρωποι να μοιράζονται κοινές ανησυχίες.
Πηγή: skai.gr