Κλείσιμο

Αλλεπάλληλες συναντήσεις Καραμανλή

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των αλλεπάλληλων συσκέψεων ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων του, το Σάββατο, στη Βουλή.
Ο κ. Σουφλιάς εξερχόμενος δήλωσε πως «κάποια Ολυμπιακά έργα προχωρούν σωστά ενώ κάποια άλλα με μεγάλη καθυστέρηση, με αυτά εμείς ασχολούμαστε».
«Αντιμετωπίζουμε προβλήματα αλλά πιστεύουμε πως όλα τα έργα θα είναι έτοιμα για τους αγώνες και θα τα καταφέρουμε», κατέληξε.
Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση είναι δυσαρεστημένη από την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, ο κ. Σουφλιάς, απάντησε αρνητικά λέγοντας πως υπεύθυνο για την παρακολούθηση των έργων ήταν το υπουργείο και όχι η κ. Αγγελοπούλου.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, απαντώντας στις κατηγορίες της προκατόχου του, Βάσως Παπανδρέου, για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης των καθυστερήσεων στα εργα της μαραθώνιας διαδρομής, επεσήμανε πως δεν επιτρέπεται να πάιζουμε με τα θέματα που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Κατά τη συνάντησή του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, συζητήθηκε το πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει η κυβέρνηση, ώστε να «πάει μπροστά η βαριά βιομηχανία της ναυτιλίας και του τουρισμού».
Κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, αναμένεται να υπάρξει κυβερνητική δέσμευση για διασφάλιση των συντάξεων του ΝΑΤ, ενίσχυση του στόλου με πλοία υπό ελληνική σημαία, μείωση της ανεργίας και φορολογικές αλλαγές, ώστε να γίνει ελκυστική η ελληνική σημαία για τους πλοιοκτήτες.
Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη διοίκηση σε τράπεζες και οργανισμούς, συζήτησαν οι κ. Καραμανλής και Αλογοσκούφης ενω παράλληλα αποφάσισαν η φορολογική και οκονομική μεταρύθμιση να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2004.
Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε επίσης με την Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, τον σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη και τη Γιάννα Αγγελοπούλου.
Πηγή: skai.gr