Αλλαγές προσώπων στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι πρότασεις Τσίπρα

Σαρωτικές αλλαγές αναμένονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κυριάρχισαν τα εσωκομματικά ζητήματα και το πώς θα καταφέρει το κόμμα να βγει από την εσωστρέφεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας θέλοντας ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει σε μια νέα εποχή, προχωρά σε αλλαγές προσώπων.

Ειδικότερα, πρότεινε για νέο γραμματέα του κόμματος τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Πάνο Σκουρλέτη για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο στελέχη δηλαδή θα «ανταλλάξουν» θέσεις.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή αφορά τον Αλέξη Χαρίτση, που φαίνεται πως θα μετακινηθεί σε θέση τομεάρχη σε παραγωγικό υπουργείο. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως δεν αποκλείεται να αναλάβει τη θέση του Νίκου Παππά, που είναι τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μυστήριο» παραμένει το πρόσωπο που θα γίνει ο επόμενος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε κρούση στον Νάσο Ηλιόπουλο αλλά εκείνος φέρεται να απάντησε ότι δεν θέλει να φύγει από τη θέση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθηναίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει ξεκινήσει επαφές με τομεάρχες που πρόκειται να αλλάξουν και ενδεχομένως αύριο, Πέμπτη στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου να υπάρχουν νεότερες εξελίξεις.

Πέρα από τις αλλαγές προσώπων, ο κ. Τσίπρας πρότεινε αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ως ότου το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πηγή: skai.gr