Αλέκα: Ψευτοδιλήμματα

Τεχνητό κατασκεύασμα προς χάρη του ψευτοδιλήμματος του δικομματισμού χαρακτήρισε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την κυβερνητική αστάθεια που παρουσιάζουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις με την πιθανότητα μελλοντικής πεντακομματικής βουλής.

Μιλώντας στο λιμάνι του Πειραιά η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι στόχος είναι να εγκλωβιστούν όσοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν τα δύο μεγάλα κόμματα.

Μακάρι να μην υπήρχε η δυνατότητα μιας ισχυρής κυβέρνησης ώστε να ανοίξει ο δρόμος της διαπάλης. Ωστόσο αυτοί θα βρουν το δρόμο τους σε κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως εμμέσως έχουν ήδη συμφωνήσει ο Συνασπισμός και το ΛΑΟΣ¨, τόνισε η κ. Παπαρήγα και επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι θα πρέπει να φύγουμε από τη λογική του δικομματισμού.

Ακόμα, η ΓΓ του ΚΚΕ επέκρινε την κυβέρνηση ότι με τον όρο της ασύμμετρης απειλής υπενθύμισε το δόγμα του ιμπεριαλισμού κατά της τρομοκρατίας για τη δυνατότητα δραστικής καταστολής προκειμένου να προστατέψει ένα απειλούμενο σύστημα.

Η κ. Παπαρήγα έκλεισε την ομιλία της λέγοντας ότι η διαδικασία της ψήφου είναι στιγμιαία, αλλά με συνέπειες μεγαλύτερες της τετραετίας, αφού όπως είπε, τα νομοθετήματα λειτουργούν μακροπρόθεσμα επιβαρύνοντας τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.
Πηγή: skai.gr