Κλείσιμο

Αλ. Σίσι: Συμφωνήσαμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού απειλές ειρήνης στην περιοχή μας

«Συζητήσαμε τα γεγονότα στην περιοχή μας και την υιοθέτηση πολιτικών από ορισμένους που έρχονται σε αντίθεση με τη διεθνή κοινότητα και συμφωνήσαμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλους αυτούς που θέλουν να απειλήσουν την ειρήνη» τόνισε από την πλευρά του, κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

«Επίσης συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε ο ένας τον άλλο σε ότι αφορά τις αμυντικές σχέσεις» συμπλήρωσε.

Συμφωνήσαμε ότι η παγκόσμια τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία

«Συμφωνήσαμε στη δίκαιη λύση του Κυπριακού με βάση το διεθνές δίκαιο και αναφερθήκαμε στην κατάσταση στη Λιβύη όπου συμφωνήσαμε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση η οποία θα φέρει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή» είπε ακόμη ο Αιγύπτιος Πρόεδρος και πρόσθεσε «συμφωνήσαμε στην άμεση ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την διεθνή τρομοκρατία και να σταματήσουμε τις χώρες που την υποστηρίζουν. Πρέπει να λογοδοτήσουν οι χώρες που υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές ενέργειες, βοηθούν τους τρομοκράτες και τους ενθαρρύνουν».

Συμφωνήσαμε επίσης ότι η παγκόσμια τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία και απορρίπτουμε κάθε προσβολή οποιασδήποτε θρησκείας συμπλήρωσε ο Αλ Σίσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ