Άκυρο το πόρισμα Ζορμπά

Παράνομο και επομένως άκυρο κρίνεται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το πόρισμα Ζορμπά για την υπόθεση των ομολόγων.

Η έκθεση Ζορμπά συντάχθηκε ακύρως και δεν μπορεί να ισχύει ως πόρισμα. Είναι ένα απλό διαβιβαστικό έγγραφο, επισημαίνει σε εγκύκλιό του ο Γιάννης Σανιδάς.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σανιδά, νομίμως ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Γιώργος Κολιοκώστας επέστρεψε την έκθεση Ζορμπά ως μη σύννομη.

Ο κ. Σανιδάς διαμήνυσε ότι δεν θα καλυφθεί κανείς ούτε σε αυτή, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας εφετών Γιάννης Σακελάκος μελετά τη δικογραφία έχοντας στα χέρια του και το πόρισμα Ζορμπά, προκειμένου να διαπιστώσει αν προκύπτουν και άλλα αδικήματα, εκτός αυτών για τα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Ζορμπάς εμφανίσθηκε αινιγματικός όταν κλήθηκε να σχολιάσει την 16σέλιδη εγκύκλιοαπάντηση, που απέστειλε στον ίδιο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς. Για προχειρολογία έκανε λόγο ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος δηλώνοντας μάλιστα ότι, επισήμως δεν έχει λάβει την εγκύκλιο.

Παράλληλα, ο  Γιώργος Ζορμπάς διαβεβαίωσε ότι θα έχει σύντομα νεότερα σχετικά με την υπόθεση της αγοράς ομολόγων από το ταμείο των δημοσιογράφων.

Αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ. Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό που της είχαμε αποδώσει ως κυβέρνησης συγκαλύψεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των ομολόγων.

Για απαράδεκτη παρέμβαση στο έργο της αεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης.
Πηγή: skai.gr