Κλείσιμο

Ακσόι: Προστατεύουμε την «τουρκική μειονότητα» της δυτικής Θράκης

Για «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι που παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου. 

Ο Χαμί Ακσόι ανέφερε ότι η Άγκυρα προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα με την Ελλάδα μέσω διαλόγου και ζητά από την Αθήνα να επιστρέψει τα άτομα που συνδέονται με το δίκτυο του ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ως «εγκέφαλος» του αποτυχημένου πραξικοπήματος εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Με την Ελλάδα προσπαθούμε να επιλύουμε τα θέματα  μέσω διαλόγου. Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε  με αποφασιστικότητα από την Αθήνα την επιστροφή όσων συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση FETO και να προστατεύουμε τα δικαιώματα της ‘’τουρκικής μειονότητας’’ της δυτικής Θράκης», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο κυπριακό και εξήγησε ότι μπορεί να λυθεί με επιτυχία μόνο αν λάβει ως βάση την υπάρχουσα πραγματικότητα στο νησί. Επιπλέον κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν προσεγγίζει τον διαμοιρασμό της πολιτικής εξουσίας.