Κλείσιμο

Ακραία νεοσυντηρητική στροφή

Την οξεία επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε η κατάθεση του σχεδίου
Η Νέα Δημοκρατία επιταχύνει την ακραία νεοσυντηρητική της στροφή, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο πολίτης καλείται να πληρώσει φόρους 6 δισ. ευρώ, να πληρώσει νέους φόρους για καύσιμα, ιδιοκτησία ακινήτων αλλά και νέους έμμεσους φόρους που επιδεινώνουν την άδικη σχέση μεταξύ αμέσων και εμμέσων φόρων.

Το τρίπτυχο της οικονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας είναι νέοι φόροι, νέοι φόροι, νέοι φόροι. Η ΝΔ νοιάζεται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που τη στηρίζουν σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, επίσης, ότι χθες (σ.σ την Κυριακή) στην Βουλή είχαμε τις ωραιοποιημένες υποσχέσεις του πρωθυπουργού, αλλά σήμερα υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα, καθώς το βάρος της δημοσιονομικής πολιτικής πέφτει στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Οι δαπάνες για την υγεία και την παιδεία κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού υπολείπεται σημαντικά των υποχρεώσεων, και οι δαπάνες για την περιφέρεια είναι μικρότερες από τα προηγούμενα έτη.

Δεν είναι νεοσυντηρητική η πολιτική που ψήφισε ο Έλληνας πολίτης στις εκλογές πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου δηλώνοντας ότι η φωνή του πολίτη θα μετουσιώσει το ΠΑΣΟΚ σε δράση, αλληλεγγύη και νικηφόρα μάχη.

Αν νομίζουν, η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί ότι μπορούν να επωφεληθούν από την προσωρινή κρίση στο ΠΑΣΟΚ, πλανώνται πλάνη οικτρά κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.
Πηγή: skai.gr