Αιχμηρό πινγκ - πονγκ Χρυσοχοΐδη - Βαρουφάκη για το άσυλο

Της Ναντίν Χαρδαλιά 

Δριμεία αντιπαράθεση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον Γιάνη Βαρουφάκη, πυροδότησαν στην Ολομέλεια οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το άσυλο.

Αφορμή στάθηκε η οξεία κριτική που άσκησε ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25, εξαπολύοντας βαριές κατηγορίες περί «μισανθρωπισμού» εναντίον της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού, υποστηρίζοντας ότι «από την κυβέρνηση της ΝΔ χτίζεται μία ξενοφοβική Ελλάδα».  

Σε σύγχυση και διάθεση λαϊκισμού, απέδωσε την κριτική του κ. Βαρουφάκη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανταποδίδοντας τα πυρά και επισημαίνοντας ότι οι διατάξεις αφορούν στην παροχή διεθνούς προστασίας κι όχι στη συνολική μεταναστευτική πολιτική και εστιάζοντας στο ζήτημα ασφάλειας της χώρας.

«Αυτοί την ώρα πουσάρονται άνθρωποι μέσα από το Αιγαίο και έρχονται στην χώρα μας και η αντιμετώπιση των αρχών και της κοινωνίας είναι αξιοπρεπής. Θέλετε να αγνοείτε, όμως, μπροστά στο λαϊκισμό που εκφράσατε, ότι υπάρχει και το θέμα της εθνικής ασφάλειας, των κινδύνων για την πατρίδας μας εξαιτίας της αστάθειας στην περιοχή λόγω των πολέμων. Η ασφάλεια των Ελλήνων κι όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτή χώρα είναι για μας το πρώτιστο  μέλημά μας. Από την μια θα εφαρμόσουμε το δίκαιο του ασύλου και από την άλλη θα εξασφαλίσουμε την ασφάλεια», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Οι τόνοι ανέβηκαν περισσότερο όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης αντεπιτέθηκε εκ νέου, αντιστρέφοντας τα σχόλια περί σύγχυσης και κατηγορώντας στον Υπουργό ότι μετά από την επίσκεψή του στη Μόρια δήλωσε ικανοποιημένος.

«Συγχέεται την Μόρια με τους Έλληνες πολίτες. Ο ελληνικός λαός δεν είναι η Μόρια, ούτε ο Υπουργός που πηγαίνει σε ένα κατάπτυστο στρατόπεδο συγκέντρωσης και λέει ότι είναι ικανοποιημένος. Το νομοσχέδιό σας έχει στόχο την απόρριψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των αιτήσεων. Εντέλει χρησιμοποιείτε κατατρεγμένους ανθρώπους εργαλειακά. Αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας κανείς δεν πρότεινε άνοιγμα συνόρων και είσοδο χωρίς ελέγχους. Μιλάμε για ανθρώπινη αντιμετώπιση των κατατρεγμένων», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σήκωσε εκ νέου το γάντι, σχολιάζοντας καυστικά: «Η εποχή που λέγατε ό,τι θέλατε από τα πρωϊνάδικα και περάσατε με προπαγάνδα τα ψέματά σας στον ελληνικό λαό τελείωσε. Θα παίρνετε απάντηση. Λέτε ψέματα ότι εγώ είπα πως είναι όλα καλά στη Μόρια. Έδωσα συγχαρητήρια στους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί κάτω από αντίξοες συνθήκες. Από εσάς και πολλούς εδώ μέσα που έχουν τις ίδιες απόψεις μαθήματα ασφάλειας δεν δέχομαι γιατί εργάζομαι μαζί με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, της πυροσβεστικής, για να θωρακίσουμε την χώρα».

Πηγή: skai.gr